VIDEO Zlatan Ibrahimovici, „omul foarfecă”! Povestea golului care a intrat direct în istoria fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suedezul a învins de unul singur Anglia, marcând patru goluri, dintre care ultima reuşită a fost o capodoperă care s-a înscrisbîn topul celor mai frumoase reuşite pe care le-a produs vreodată fotbalul

În ultimele două amicale, suedezii au făcut senzaţie. După ce luna trecută au remizat pe terenul Germaniei revenind de la 0-4, nordicii au dat miercuri de pământ cu Anglia, scor 4-2.

Singurul din istorie care a dat 4 goluri Angliei

A fost un "one-man show" în regia lui Zlatan Ibrahimovic. Marcator a patru goluri, devenind singurul jucător din toate timpurile care a reuşit acest lucru împotriva Angliei, atacantul lui PSG ar fi fost oricum ridicat în slăvi. "Ibra" nu s-a mulţumit însă cu atât şi a inventat un gol, al patrulea, o "foarfecă" de la peste 20 de metri lateral dreapta, despre care se va povesti mult timp de-acum încolo.

Gerrard: "E cel mai frumos gol pe care l-am văzut în viaţa mea"

Vorbele căpitanului Angliei, Steven Gerrard, ajuns la 100 de selecţii în naţională, sunt sugestive: "E cel mai frumos gol pe care l-am văzut în viaţa mea! Foarfecă de la distanţa aceea şi când mingea e la peste doi metri înălţime... Ei bine, numai jucătorii speciali pot face aşa ceva. Iar Zlatan e special".

"A fost doar o reuşită bună, atâta tot..."

"L-am văzut pe Hart ieşit şi am încercat să fac ceva pentru a şuta spre poartă. Eram căzut când mingea era în aer, apoi am văzut un fundaş făcând o alunecare ca să o respingă şi am vrut să strig: Nu! Dar mingea a intrat în poartă", a explicat Ibrahimovic superba sa reuşită, pentru a adăuga în stil propriu: „A fost doar o reuşită bună, atâta tot. Mi-a plăcut mai mult primul gol, pentru că a fost istoric: primul pe noua arenă".

Antrenorul: "Face şi la antrenamente aşa ceva"

Antrenorul său de la naţionala Suediei, Erik Hamren, a fost mai generos cu laudele. "Câteodată, când face astfel de lucruri, la antrenamente sau într-un meci, nu-ţi vine să crezi că sunt posibile. Sunt onorat că pot antrena un astfel de jucător. E un căpitan adevărat acum, are o grijă specială de jucătorii tineri. L-au avut drept erou în timp ce creşteau, iar acum el stă lângă ei la antrenamente. L-am văzut vorbind cu trei dintre puşti, după prânz, şi ei pur şi simplu îi sorbeau vorbele".

image

Le-a dat peste nas celor de la FIFA

Într-adevăr, în istoria fotbalului, puţine goluri s-ar putea compara, ca frumuseţe, cu magia scoasă din joben de Ibrahimovic. Culmea, cu câteva ore înainte de meci, FIFA anunţase lista celor 10 candidaţi la titlul de "cel mai frumos gol al anului 2012", trofeu care se va acorda în Gala Balonului de Aur. Toate aceste goluri pălesc acum în faţa lui "Ibra-cadabra".

Şi-au inaugurat noul stadion

Meciul Suedia - Anglia a fost primul pe noul stadion "Friends Arena" din Solna, localitate situată în apropierea capitalei Stockholm. Cu o capacitate de 51.000 de locuri, arena a costat 300 de milioane de euro şi e cea mai mare şi mai modernă din spaţiul nordic. Noul stadion va deveni gazda permanentă a echipei naţionale, urmând a înlocui legendarul "Rasunda", care va fi demolat, iar pe locul lui va fi ridicat un complex de apartamente. De asemenea, aici îşi va disputa meciurile de acasă şi AIK Stockholm.

Acum o săptămână a dat patru pase de gol

Ibrahimovici se află, poate, în cel mai bun moment al carierei. În urmă cu doar o săptămână, suedezul a reuşit un alt fel de "careu". În meciul câştigat de PSG cu 4-0 cu Dinamo Zagreb, "Ibra" a pasat decisiv la toate golurile formaţiei pariziene.

CIFRA
40
De goluri a marcat Ibrahimovici pentru Suedia, depăşindu-l pe Henrik Larsson (37). Lider e Rydell (49), iar Zlatan e pe locul 3 all-time

Vezi golul fabulos al lui Ibrahimovici

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite