"Atenţii" pentru "Il Luce"! Ahmetov i-a cumpărat un ceas de 100.000 de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul Rinat Ahmetov a fost cel care a avut de la început încredere deplină în omul şi antrenorul Mircea Lucescu.

Legătura profesională dar şi de prietenie dintre familia Lucescu şi Ahmetov datează din 2004 şi s-a "cimentat" de-a lungul timpului. Nu trece o săptămână fără ca Neli şi Mircea Lucescu să nu fie invitaţi la cină de patronul echipei din Ucraina.

Omul cu banii de la Doneţk i-a descoperit în timp şi marea pasiune a lui "Il Luce": ceasurile, şi, din când în când, îi face românului câte o "mică" atenţie.

Cel mai costisitor dar primit de fostul selecţioner de la Rinat Ahmetov este un Vacheron Constantin Malte Tourbillon care costă în jur de 100.000 de euro.

"Ceasul l-am primit cadou de la preşedintele clubului. E un om care mă iubeşte şi respectă munca pe care o fac la Doneţk. Preţul e mai puţin important, gestul m-a surprins", a mărturisit Lucescu în toamna anului trecut, atunci când patronul său i-a oferit obiectul de lux.

Rinat a adus la Doneţk cei mai buni doctori pentru "Il Luce"

Ahmetov a fost mereu lângă Lucescu în momentele grele, fie din viaţa profesională, fie din cea particulară.

În urmă cu doi ani, atunci când Lucescu a avut grave probleme cardiace, Ahmetov s-a ocupat personal ca tehnicianul "minerilor" să fie operat pe cord de cel mai bun medic din Ucraina. Şi nu s-a oprit aici, l-a chemat de câteva ori pe chirurg la Doneţk pentru a-I face investigaţiile de după operaţie.

Mai mult decât atât, tot Ahmetov a avut grijă ca Lucescu să fie primit cu braţele deschise la o clinică din Munchen, acolo unde antrenorul a făcut recuperarea după operaţie şi unde se mai duce o dată la câteva luni pentru analize.


A fost numit cetăţean de onoare al oraşului

Pe plan professional, "Il Luce" este văzut ca un "zeu" la Doneţk, acolo unde dintr-o echipă mediocră a construit o forţă a fotbalului de pe continent.

Meritele lui Lucescu pentru dezvoltarea fotbalului din Ucraina i-au fost recunoascute şi de către edilul din Doneţk, cel care i-a acodrat antrenorului român titlul de "Cetăţean de onoare al oraşului".

Mircea Lucescu este cea de-a doua persoană, după patronul Şahtiorului, Rinat Ahmetov, care primeşte această distincţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite