Milan n-a pierdut niciodată un sfert de finală acasă în cupele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimul meci, Barcelona lui Puyol a câştigat cu 3-2 în faţa Milanului lui Ibrahimovic
În ultimul meci, Barcelona lui Puyol a câştigat cu 3-2 în faţa Milanului lui Ibrahimovic

Italienii vor să pătreze tradiţia azi, în faţa Barcelonei (ora 21.45, TVR 1), în Liga Campionilor. „Diavolii" au jucat de 14 ori în această fază a competiţiilor europene prima manşă pe teren propriu şi au un bilanţ de 10 victorii şi 4 egaluri.

Derby-ul sferturilor de finală din Liga Campionilor din acest sezon este, fără dubiu, meciul dintre AC Milan şi Barcelona. Cele două echipe, care adună împreună 11 trofee în această competiţie (4 spaniolii şi 7 italienii), s-au întâlnit şi în faza grupelor. După 2-2 pe Nou Camp, Barca a câştigat cu 3-2 pe San Siro. Istoria competiţiei este însă acum de partea milanezilor. „Diavolii" au jucat de 14 ori prima manşă a sferturilor de finală în întrecerile europene pe teren propriu şi nu au pierdut niciodată! De 10 ori au câştigat şi de 4 ori au remizat. Barcelona însă e într-o formă de zile mari, trupa catalană având nouă victorii la rând în toate competiţiile.

Milan fără Thiago Silva, Van Bommel şi Pato
Milan nu va putea conta în meciul de diseară pe liderul apărării, brazilianul Thiago Silva, accidentat, dar va reintra în centrul defensivei Nesta. Alte absenţe sunt cele ale lui Abate, Van Bommel şi Pato.

La Barca nu vor juca Abidal şi Adriano
De cealaltă parte, Barca nu-i va putea folosi pe Abidal şi Adriano, dar nici pe Villa şi Afellay, cu accidentări mai vechi. Guardiola e de aşteptat să folosească un sistem cu trei apărători, format din Puyol, Pique şi Mascherano.


Echipele probabile

AC Milan: Abbiati - Bonera, Nesta, Mexes, Antonini - Aquilani, Ambrosini, Nocerino - Boateng - Ibrahimovic, Robinho

Barcelona: Valdes - Dani Alves, Mascherano, Pique, Puyol - Xavi, Busquets, Iniesta - Cesc, Messi, A. Sanchez

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite