Messi mai poate bate un record azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi
Lionel Messi

Argentinianul are 12 goluri marcate în acest sezon de Liga Campionilor, cu două mai puţin decât recordmanul all-time, brazilianul Altafini, care a marcat de 14 ori pentru AC Milan în 1962-1963, pe vremea când competiţia se numea Cupa Campionilor.

Sătul parcă de trofee la 24 de ani, Leo Messi se bate doar cu recordurile. Ajuns deja cel mai bun marcator din istoria Barcelonei, argentinianul a pus ochii pe o altă performanţă care poate fi doborâtă. Recordul golurilor marcate într-un sezon de Liga Campionilor, care datează de 49 de ani, are zilele numărate. Brazilianul naturalizat apoi italian Altafini a înscris de 14 ori în sezonul 1962-1963 pentru AC Milan, ştachetă care nu a mai putut fi întrecută de nimeni.
Messi are ocazia azi, chiar pe terenul „diavolilor", să depăşească acestă performanţă. Argentinianul, care e golgheterul ultimelor trei ediţii ale Ligii, a înscris şi în acest sezon al competiţiei deja 12 goluri, şi, cu un hattrick în această seară, împotriva lui AC Milan ( a reuşit de 18 ori să marcheze câte 3 goluri pentru Barca!), ar putea intra în istoria cupelor europene.
Poate intra şi pe podiumul all-time
De asemenea, Messi, care are 49 de goluri în carieră în Liga Campionilor, ar putea trece pe locul trei all-time, ocupat acum de Henry, cu 51 de reuşite. Primele două poziţii sunt ocupate de Raul (71) şi Van Nistelrooy (54).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite