Cazul FC Sion - UEFA - Platini a fost clasat de justiția civilă elvețiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michel Platini
Michel Platini

Procurorul general al cantonului Vaud a clasat procedura penală deschisă de FC Sion, grupare aflată în conflict cu UEFA, caz ce a necesitat şi audierea preşedintelui forului continental, Michel Platini, informează AFP, citată de Mediafax, care se bazează pe o sursă apropiată de dosar.

Procurorul general Eric Cottier a recunoscut, în motivarea deciziei sale, importanţa hotărârii Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în acest caz. El a menţionat că UEFA a căutat, din septembrie, "scenarii care să îi permită să se conformeze deciziei civile", dacă Sion ar fi avut câştig de cauză.

În data de 19 octombrie 2011, Michel Platini şi secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, au fost audiaţi timp de mai multe ore în calitate de martori, de către procurorul general din Vaud.

Această audiere a avut loc ca urmare a uneia din numeroasele proceduri în justiţia civilă deschise de FC Sion, care contesta excluderea sa din Liga Europa, competiţie organizată de UEFA.

FC Sion, club care a fost exclus din Liga Europa pentru nerespectarea unei interdicţii privind transferurile şi de atunci se află în litigiu cu FIFA şi UEFA, a anunţat, în decembrie, că a depus o plângere penală la Zurich contra forului internaţional.

FC Sion a precizat, pe site-ul oficial, că a depus plângerea în faţa Ministerului public din Zurich contra membrilor Comitetului Executiv al FIFA, după ce forul internaţional a ameninţat federaţia din Elveţia că îi va suspenda activitatea în cazul în care nu va impune sancţiuni în cazul grupării FC Sion până în 13 ianuarie 2012.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a confirmat, la 15 decembrie, că FC Sion nu va fi reintegrată în Liga Europa, validând astfel indirect decizia Comisiei de Apel a UEFA, din data de 13 septembrie.

În plus, TAS a decis ridicarea măsurilor provizorii decise de Tribunalul Cantonal din Vaud, în 5 octombrie 2011. FC Sion a trebuiti să suporte două treimi din costurile procedurilor de la TAS, iar UEFA un sfert. În plus, gruparea elveţiană a trebuit să plătească UEFA suma de 40.000 de franci elveţieni (32.600 de euro).

La 30 decembrie, Federaţia de Fotbal din Elveţia a decis să retragă 36 de puncte echipei FC Sion, pentru că a aliniat jucători achiziţionaţi în perioada în care avea interdicţie de a transfera fotbalişti, forul elveţian anunţând că a respectat astfel o cerere venită din partea FIFA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite