FOTO Barcelona - Real Madrid 1-2. Echipa lui Mourinho se îndreaptă spre titlul de campioană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barcelona - Real. Khedira trimite în poartă * Foto: Reuters
Barcelona - Real. Khedira trimite în poartă * Foto: Reuters

După o așteptare de cinci ani, Real Madrid a reușit să se impună pe Camp Nou! La capătut unei partide disputată, însă nu atât de spectaculoasă ca de obicei, echipa lui Jose Mourinho s-a impus cu 2-1. Madrilenii s-au desprins la șapte puncte în fruntea clasamentului și numai un ghinion îi poate face să piardă titlul de campioni ai Spaniei în acest an - mai sunt patru etape.

Primul sfert de oră a fost presărat cu numeroase erori deși Barca a avut o bună ocazie chiar din start, atunci când Casillas a ieșit și a scos din picioarele lui Dani Alves, care scăpa altfel singur spre poartă. S-a simțit și o stare de nervozitate, care i-a dominat îndeosebi pe oamenii lui Guardiola - Busquets a văzut cartonaș galben (min. 15) pentru o intervenție la Ronaldo, din spate - faultul nu a fost însă atât de tare. 

Barcelona - Real. Casillas intervine salvator la Alves * Foto: Reuters

În minutul 17, Real a deschis scorul. Di Maria a executat un corner de pe partea dreaptă. Pepe a reluat balonul din stânga careului mic, Valdes nu a putut reține și mingea bâlbâită și de Puyol a fost trimisă în poartă de Khedira, din doi metri.

Foto: Reuters

Barcelona - Real. Pepe trimite cu capul la primul gol al Realului * Foto: Reuters

Până la pauză, deși a dominat teritorial, Barcelona n-a izbutit să-și creeze vreo mare ocazie de gol, Messi și Iniesta, în mod special, nereușind să se sincronizeze - argentinianul i-a trimis câteva pase pe culoar colegului său, însă acesta a fost prins mereu pe contrepied. Nici Tello, tânărul titularizat surprinzător de Guardiola, n-a reușit să-și pună în valoare viteza, fiind blocat în permanență de Arbeloa.

Pe final de repriză, la Barcelona a început să plouă torențial, iar suporterii catalani au fost fericiți atunci când s-a fluierat finalul primei părți a meciului. Pe de o parte fiindcă s-au putut adăposti - nu au avut umbrele la ei, acest accesoriu nefiind permis pe stadioanele din Vest -, dar și pentru că Ozil a avut două ocazii pe flancul drept, la una dintre ele greșind pasa decisivă după pe pătrunsese dezinvolt în careul gazdelor.

Ronaldo a dat lovitura decisivă

Nici în debutul reprizei a doua jocul Barcelonei nu s-a ameliorat. Doar Tello a irosit două șanse prin șuturi imprecise, care l-au iritat pe Messi, dar și tribuna. Mai mult decât atât, în minutul 52 Ronaldo a marcat, însă golul n-a fost validat pentru că portughezul a plecat din ofsaid.

În ultimele 30 de minute jocul s-a înviorat. Mai întâi Xavi a pătruns spre poarta lui Casillas, iar mingea șutată de el, de la 25 de metri, a trecut de puțin pe lângă. Imediat Guardiola a făcut o schimbare care se va dovedi inspirată: l-a scos pe Xavi și l-a introdus pe Alexis Sanchez, care avea să egaleze câteva zeci de secunde după aceea. A fost un atac prelungit la poarta Realului. Messi i-a trimis lui Tello, însă Casillas a scos mingea șutată de tânărul jucător. Adriano a recuperat, a trimis spre poartă și, în cele din urmă, Sanchez a reușit golul.

Barcelona - Real. Alexis Sanchez a egalat * Foto: Reuters

Barcelona nu a avut timp să se bucure. Lansat de Ozil, pe culoar, Ronaldo l-a ”pierdut” pe drum pe Mascherano, iar apoi l-a învins pe Valdes (min. 72). Astfel Real a câștigat pe Nou Camp după o așteptare de cinci ani, iar Jose Mourinho e aproape de a-și vedea visul cu ochii: să câștige cu echipa din Madrid titlul de campion al Spaniei.



În acest meci, Xavi Hernandez a evoluat pentru a 32-a oară împotriva lui Real Madrid. Lansat ca profesionist în ediția 1998-1999, jucătorul de 32 de ani este catalanul cu cele mai multe prezențe în El Clasico după Joan Segarra.

Barcelona - Real. Ronaldo a adus victoria Madridului * Foto: Reuters

Meciul din această seară a fost arbitrat de Undiano Mallenco, care s-a mai aflat la centru într-o dispută a celor două mari rivale în campionatul Spaniei, în ediția 2009-2010, când a condus meciul tur, din 29 noiembrie, încheiat cu victoria (1-0) catalanilor prin golul lui Zlatan Ibrahimovic. În vârstă de 38 de ani, acest arbitru s-a aflat la centru la finala Cupei Regelui din 2011, la Valencia, când a arătat opt cartonașe galbene și l-a eliminat pe Di Maria la finalul prelungirilor.

Galacticii au obținut a 19-a victorie pe Camp Nou

Iată echipele de start:

BARCELONA:
Valdés - Alves, Mascherano, Puyol, Adriano - Xavi, Busquets, Thiago - Tello, Messi, Iniesta

Antrenor: Pep Guardiola

REAL: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao - Khedira, Alonso - Di Maria, Özil, Ronaldo - Benzema

Antrenor: Jose Mourinho

Barcelona - Real. Coentrao îi ia fața lui Alves * Foto: Reuters
Barcelona - Real. Guardiola era îngândurat la pauză * Foto: Reuters
Barcelona - Real. Khedira trimite în poartă * Foto: Reuters
Barcelona - Real. Khedira trimite în poartă * Foto: Reuters
Barcelona - Real. Khedira trimite în poartă * Foto: Reuters
Barcelona - Real. Khedira se bucură pentru gol * Foto: Reuters
Barcelona - Real. Khedira se bucură pentru gol * Foto: Reuters
Barcelona - Real. Messi a fost anihilat în prima repriză * Foto: Reuters
Barcelona - Real. Ronaldo, în duel cu Puyol * Foto: Reuters
Barcelona - Real. Mourinho a câștigat duelul cu Guardiola * Foto: Reuters
Barcelona - Real. Ronaldo a adus victoria Madridului * Foto: Reuters
Barcelona - Real. Ronaldo - Messi 1-0 * Foto: Reuters
Barcelona - Real. Ronaldo se bucură pentru gol * Foto: Reuters
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite