George Soros deţine 2% din clubul de fotbal Manchester United

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manchester United aparţine familiei americane Glazer * Foto: Reuters
Manchester United aparţine familiei americane Glazer * Foto: Reuters

Potrivit unui document dat publicităţii de Securities and Exchange Commission (SEC), George Soros deţine 2% din clubul de fotbal Manchester United. El a mai fost interesat în trecut să cumpere formaţia italiană AS Roma, însă a renunţat.

Soros Found Management are 7,85% din acţiunile lui Manchester United, ceea ce înseamnă 1,9% din club. "Se poate să fie un pariu al lui Soros pe seama mărcii Manchester United şi a drepturilor media mereu mai mari în Premier League", a explicat Philip Hall, asociat la Banca de Investiţii Inner Circle Sports din New York.

Valoarea de piaţă a lui Manchester United la listare era de 2,9 miliarde de dolari, cu aproximativ 1 miliard de dolari mai mult decât cea a Real Madrid, potrivit datelor Bloomberg şi Forbes. Acţiunile echipei, controlată de familia Glazer din SUA, s-au depreciat ieri cu 2,7% - de la 14 la 13,06 dolari.

Deţinătoare a formaţiei de fotbal american Tampa Bay Buccaneers, familia Glazer a cumpărat clubul britanic în 2005 şi deţine 99% din voturi în acţionariat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite