REVISTA PRESEI "Drogba a devenit coşmarul lui Bayern Munchen"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria lui Chelsea în finala Ligii Campionilor, 1-1 şi 4-3 la loviturile de departajare, cu Bayern Munchen, a fost salutată de publicaţiile din Marea Britanie. Cum era de aşteptat, presa germană deplânge insuccesul bavarezilor şi îl consideră pe Didier Drogba drept "un duşman pe viaţă".

Cotidianul englez "The Guardian" a calificat succesul ca fiind "o magnifică evadare". Sunt pomeninte momentele în care echipa lui Roberto Di Matteo a fost dominată şi condusă, dar şi revenirile sale - golul egalizator. Pentru ca la final, la loviturile de departajare, Drogba "să propulseze pe Chelsea într-un paradis albastru".

"Sunday Times" a titrat: "Regii Europei". Iar apoi a comentat succesul: "Di Matteo poate spune că miracolele fac parte din ADN-ul echipei sale". Publicaţia subliniază că succesul a fost cu atât mai meritoriu cu cât a fost obţinut pe terenul lui Bayern Munchen, cealaltă finalistă.

Presa germană, în schimb, deplânge eşecul bavarezilor. "Ce nivel poate atinge neşansa într-un meci", se întreabă, retoric, ziariştii de la "Suddeutsche Zeitung".

Un ton şi mai trist are "Berliner Kuerier": "Un întreg oraş a fost paralizat de groază. Când Didier Drogba a transformat lovitura de departajare în golul decisiv întreg oraşul a fost ucis. (...) Drogba a devenit coşmarul lui Bayern".

Cotidianul francez "l'Équipe" sintetizează cele întâmplate la Munchen, aseară, în trei cuvinte: "Un mic miracol". Apoi se descrie situaţia: "Cine ar fi putut să prevadă un asemenea succes al Albaştrilor? Acum trei luni ar fi fost imposibil. Cum era şi după 87 de minute din acest meci nebun. (...) Chelsea a câştigat pentru prima oară Liga Campionilor împotriva tuturor aşteptărilor, contrazicând toate pronosticurile".

Italienii, în schimb, l-au ridicat în slăvi pe Roberto Di Matteo: "Două luni şi jumătate i-au fost suficiente pentru a iniţiat o serie de miracole care au adus două trofee pe Stamford Bridge atunci când sezonul părea plasat sub o stea nenorocoasă".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite