FIFA nu mai permite ca echipele federaţiilor membre să joace amicale cu Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FIFA şi-a suspendat decizia de a permite reprezentativelor naţiunilor membre ale forului mondial să joace meciuri amicale cu naţionala din Kosovo, a anunţat preşedintele federaţiei internaţionale, Joseph Blatter.

"În ceea ce priveşte decizia noastră despre Kosovo, vom avea o reuniune cu federaţiile implicate, în special cu Serbia, vinerea viitoare, la Zurich. Între timp, trebuie să stabilim în scris modalităţile acestei decizii, care momentan este suspendată. Hotărârea va fi finalizată la 29 iunie", a spus Blatter la Budapesta, la cel de-al 62-lea Congres al FIFA.

Pe de altă parte, federaţia din Sudanul de Sud a devenit, la Budapesta, al 209-lea membru al FIFA.

Comitetul Executiv al FIFA şi-a dat acordul, marţi, pentru ca echipele naţionale să poată juca meciuri amicale cu selecţionata din Kosovo, care nu este membră a forului mondial. Federaţia sârbă a protestat faţă de această decizie, explicată, miercuri, de secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, prin dorinţa de a ajuta "dezvoltarea fotbalului".

Fostă provincie sârbă, Kosovo a fost teatrul confruntărilor între albanezii-kosovari şi forţele de la Belgrad, în perioada 1998-1999. În februarie 2008, majoritatea albaneză din Kosovo a proclamat independenţa acestui teritoriu, pe care Serbia refuză să o recunoască.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite