Xabi Alonso: "Nu puteam sărbători mai frumos meciul 100 la naţională"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xabi Alonso * Foto: Reuters
Xabi Alonso * Foto: Reuters

Mijlocaşul spaniol Xabi Alonso, care a înscris ambele goluri ale victoriei Spaniei în meciul cu Franţa, scor 2-0, la Euro-2012, a declarat că el şi colegii lui au controlat jocul de la început până la sfârşit şi şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu reuşitele sale la această a 100-a selecţie.

"La acest stadiu al turneului, toate meciurile sunt pe viaţă şi pe moarte. Fără să avem multe ocazii, am controlat total jocul. Ştim să reacţionăm într-un astfel de meci. Am controlat jocul de la început până la sfârşit. Sigur că înscrierea rapidă a unui gol face ca totul să fie mai uşor. A fost un mod frumos de a atinge cifra de 100 de meciuri la naţională. Am câştigat, ne-am calificat în semifinale, am înscris două goluri şi am fost ales omul meciului" , a spus Alonso.

Xabi Alonso a intrat, sâmbătă, în "clubul select" al spaniolilor cu 100 de selecţii în echipa naţională, în care se aflau doar Casillas, Zubizarreta, Xavi Hernandez şi Raul.

Reprezentativa Spaniei, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în semifinalele Campionatului European din Polonia şi Ucraina, după ce a învins, sâmbătă seară, la Doneţk, cu scorul de 2-0 (1-0), naţionala Franţei, în sferturile de finală ale competiţiei.

Ambele goluri ale spaniolilor au fost marcate de Xabi Alonso, în minutele 19 şi 90+1, al doilea dintr-un penalti acordat pentru un fault în careu al lui Reveillere la Pedro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite