VIDEO Chelsea vrea să-şi facă stadion pe locul unei foste centrale termice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finalistă a Ligii Campionilor în acest an, echipa de fotbal Chelsea Londra a anunţat că a făcut o ofertă pentru a cumpăra Battersea Power Station, o centrală termică, pe cărbune, care este dezafectată. Gruparea londoneză intenţionează să ridice acolo un nou stadion.

lubul londonez doreşte să ridice un stadion nou, cu o capacitate de 60.000 de locuri, iar locul unde se află centrala pare unul potrivit. Chelsea a ajuns la concluzia că actuala ei arenă, Stamford Bridge, cu o capacitate de 42.000 de locuri, este depăşită, ea neridicându-se la înălţimea stadioanelor pe care le folosesc Manchester United şi Arsenal Londra.

Cu toate acestea, Chelsea a precizat că deşi este interesată să cumpere acel teren nu a luat încă o decizie definitivă de a părăsi Staford Bridge.
Battersea Power Station a fost una dintre primele mari centrale electrice pe cărbune din Anglia. Ea este situată în sud-vestul Londrei, la pe fluviul Tamisa. Ridicată între anii 1929 şi 1939, construcţia a fost, la acea vreme, una dintre cele mai mari din Europa. Producţia de energie electrică a fost oprită în 1983, de atunci Battersea Power Station devenind un obiectiv istoric.

Fotografia centralei a apărut pe coperta albului "The Animals" (1977) al trupei Pink Floyd, imaginea ei fiind folosită şi în 2009, de grupul britanic Muse pentru lansarea lui "The Resistance". De asemenea, acolo s-au făcut două episoade din seria "Doctor Who".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite