Blatter: "FIFA a dorit să ajute victimele radiaţiilor nucleare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joseph Blatter
Joseph Blatter

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat la Matsushima, că forul internaţional a dorit să ajute "victimele radiaţiilor nucleare" desemnând Japonia drept ţară gazdă a Campionatului Mondial al cluburilor, care se desfăşoară în perioada 8 şi 18 decembrie.

"Au existat voci care au spus: «Cum putem juca într-o ţară atât de afectată?». Ei nu se gândeau la tsunami, ci la radiaţii. Se pare că este la modă azi să-i dobori pe cei care sunt la pământ în loc să îi ajuţi, aşa cum am făcut noi organizând aici această competiţie. Când are loc o astfel de catastrofă, nu ajunge să trimiţi câţiva dolari şi produse. Este mai important să le redai încrederea oamenilor. Trebuie să le redăm încrederea japonezilor spunându-le: «Suntem alături de voi»", a declarat Joseph Blatter, care a vizitat, sâmbătă, regiunea afectată de cutremurul şi valurile seismice ce au avut loc pe 11 martie, în nord-estul Japoniei.

Tot sâmbătă, Blatter a declarat că vede cu ochi buni organizarea de către Japonia a unei Cupei Mondiale la fotbal feminin.
"Japonia şi-a dovedit competenţa în organizarea unor manifestări sportive internaţionale. Deci, ar fi bine să organizeze şi alte evenimente. Să aşteptăm următorul Comitet Executiv al FIFA şi poate că vom avem o nouă competiţie de oferit Japoniei", a spus Blatter.

Cutremurul şi valurile tsunami din 11 martie au devastat nord-estul Japoniei, bilanţul fiind de aproximativ 20.000 de morţi şi dispăruţi.

La Campionatul Mondial al cluburilor vor participa şapte echipe.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite