VIDEO Campioana mondială e previzibilă: Joacă bine şi câştigă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Llorente a marcat trei goluri în ultimele două meciuri pentru Spania sursa: Marca
Llorente a marcat trei goluri în ultimele două meciuri pentru Spania sursa: Marca

"La Roja" a învins aseară în Scoţia (2-3), conducând după trei meciuri grupa I, cu maximum de puncte. Naţionala U21 a Spaniei a învins în returul playoff-ului pentru Euro 2011 Croaţia, asigurându-şi prezenţa la turneul final.

Spania a arătat şi ieri de ce este campioană mondială. În minutul 55, pe Hampden Park, ibericii aveau deja 2-0, prin golurile lui Villa (penalty, 44), care astfel a egalat recordul de goluri al lui Raul, 45, respectiv Iniesta (55), şi părea că victoria va fi mai facilă decât păruse iniţial.

Relaxarea campionilor mondiali după marcarea celor două goluri avea să fie taxată însă de scoţieni, care au egalat în doar 11 minute, prin Naismith (58) şi autogolul lui Pique (66). Dar "La Roja" are atâţia aşi în mânecă, încât era imposibil să scape victoria până la final. Eroul a fost din nou Llorente, proaspăt intrat, care a înscris golul victoriei pentru iberici, în minutul 79, după o centrare perfectă a lui Capdevila.

Villa a egalat recordul lui Raul, dar s-a accidentat

David Villa a egalat în sfârşit recordul de goluri la naţionala Spaniei, deţinut de fostul "galactic" Raul. "Mă bucur că am reuşit să marchez acest al 44-lea gol. Ştiam de mult că va veni. Acum nu mă mai îngrijorez, nu sunt obsedat să-l depăşesc pe Raul şi să marchez golul cu numărul 45, ştiu că voi mai marca multe alte goluri la naţională", a declarat atacantul Barcelonei, care s-a accidentat în finalul partidei cu Scoţia, prezenţa sa în teren la meciul catalanilor cu Valencia, din etapa următoare a ligii spaniole, fiind incertă.

Spania U21, calificată la Euro şi cu un picior la Olimpiadă

Fotbalul spaniol a demonstrat ieri că are atât prezent, cât şi viitor. Naţionala "mică" a învins în returul play-off-ului de calificare la Euro 2011, din Danemarca, Croaţia, cu 3-0, în deplasare, după ce în tur câştigaseră cu 2-1. Golurile "La Rojita" au fost reuşite de Dominguez, Adrian şi Jeffren, în repriza a doua, în minutele 67, 89, respectiv 91.

La campionatul european din iunie 2011, din Danemarca, elevii lui Luis Milla vor lupta pentru unul din cele trei locuri europene (al patrulea fiind deja adjudecat de Anglia, ca formaţie gazdă) de la Jocurile Olimpice din Londra 2012.

Vezi pe adevarul.es golurile marcate atât de campioana mondială, cât şi de echipa de tineret a Spaniei şi află ce echipe mari se bat deja pentru noul star al naţionalei Spaniei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite