Slovenia a eliminat Rusia, la baraj!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala Sloveniei a învins, miercuri seară, pe teren propriu, echipa Rusiei, scor 1-0, în a doua manşă a barajului pentru turneul final din Africa de Sud, şi s-a calificat la Mondialul de anul viitor, după ce în partida tur a pierdut cu scorul de 1-2, informează site-ul FIFA.

Singura reuşită a întâlnirii i-a aparţinut atacantului Zlatko Dedic (44).

Oaspeţii au terminat meciul în 9 oameni, după ce Alexander Kerjakov şi Yuri Jirkov au primit direct cartonaşul roşu în minutul 67, respectiv 90+2.

În partida tur, disputată sâmbătă, la Moscova, fosta adversară a României din barajul pentru CM 2002 a fost învinsă cu scorul de 2-1, dar s-a calificat la Mondiale datorită golului marcat în deplasare.

Slovenia: Handanovic - Brecko, Suler, Cesar, Jokic - Birsa (Pecnik 78), Radosavljevic, Koren, Kirm - Novakovic, Dedic (Stevanovic 90). Antrenor: Matjaz Kek.

Rusia: Akinfeev - Aniukov, Ignasevich, Berezuţki, Yanbaiev (Semak 46) - Denisov, Zirianov - Arşavin, Bilialetdinov (Pogrebniak 77), Jirkov - Pavliucenko (Kerjakov 45). Antrenor: Guus Hiddink.

În urma acestei performanţe, Slovenia va juca pentru a doua oară în istorie la un Campionat Mondial, precedenta participare fiind la turneul final din Japonia şi Coreea (2002).

De cealaltă parte, reprezentativa Rusiei, semifinalistă la EURO 2008, a ratat pentru a doua oară consecutiv prezenţa la Cupa Mondială.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite