„Abia acum mă simt bine la Stuttgart”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Marica spune că a avut nevoie de un an şi jumătate pentru a se adapta rigorilor campionatului german şi promite un sezon excelent şi la echipa naţională. Atacantul echipei VfB Stuttgart a trecut cu bine peste accidentare şi va putea onora convocarea pentru amicalul cu Croaţia, programat pe 11 februarie.

Vestea accidentării lui Ciprian Marica (22 de ani), din urmă cu zece zile, nu i-a picat bine selecţionerului Victor Piţurcă.

Aflat cu echipa sa de club, VfB Stuttgart, într-un cantonament din Portugalia, Marica s-a accidentat la coapsa piciorului stâng. Atacantul chiar s-a întors atunci în grabă în Germania pentru a face un control amănunţit.

Suspect la prima vedere de ruptură, atacantul spune că nu mai are nicio problemă. „Sunt bine din punct de vedere medical.

O să reintru la antrenamentele de grup în aceste zile. Până la meciul cu Croaţia n-am nicio problemă. Aştept doar convocarea. Primul meci pentru mine este pe 27 ianuarie (n.r. – marţi). Jucăm cu Bayern în Cupă[, a spus fotbalistul pentru „Adevărul“.

Marica conştientizează că pentru echipa naţională urmează două partide capitale pentru calificarea la Campionatul Mondial, cu Serbia (28 martie, la Constanţa, ora 20.15) şi Austria (1 aprilie, la Klagenfurt, ora 21.30): „Cu Serbia este cel mai important meci al nostru. Doar victoria ne mai păstrează şanse pentru calificare”.

„Sistemul lui Babel mă avantajează!”

Internaţionalul român este bucuros că acum se simte bine în Germania: „Mi-a fost greu la început. Eram obişnuit cu viaţa de la Doneţk. De-abia acum pot să spun că m-am adaptat modului de viaţă din Germania. Am învăţat şi limba”.

Schimbarea antrenorului Armin Veh cu Ryan Babel îi prieşte lui Ciprian: „Sistemul de joc mă avantajează mai mult. Acum jucăm cu două vârfuri”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite