"A fost scandalos, Arda ne-a scăpat de ruşine!" Vezi ce scriu ziarele din Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Turcia au recunoscut cu fair-play că nu a fost penalty la faza în care Gokhan Gonul îl loveşte practic în picior pe Cociş, catalogând decizia arbitrului sârb drept una „scandaloasă şi surprinzătoare”.

„Naţionala Turciei nu a arătat în ultimul test dinaintea preliminariilor Euro-2012 că este pregătită. A făcut greşeli mari în apărare şi nu a reuşit să-şi creeze ocazii. A preluat conducerea printr-un penalty controversat, iar Arda a pecetluit victoria. (..) în minutul 82 am asistat la o decizie de acordare a unui penalty mai mult decât scandaloasă. Cociş nici măcar nu l-a atins pe Gokhan Gonul. Faptul că arbitrul a dictat penalty a surprins şi tribunele, dar ne-a surprins şi pe noi", au scris turcii de la Milliyet, citaţi de Mediafax.

Cotidianul Fanatik le-a acordat două stele pentru prestaţia lor tuturor jucătorilor naţionalei României, cu excepţia lui Galamaz şi Nicoliţă, care au primit o stea, şi a lui Tănase şi Stancu, care nu au fost notaţi. În ceea ce priveşte echipa Turciei, calificativele au fost asemănătoare, doar Arda Turan fiind notat cu trei stele.

Cotidianul Sabah scrie, de asemenea, că arbitrul a greşit acordând penalty, iar jurnalul Star notează că echipa Turciei a reuşit să învingă România după 45 de ani, dar "a rămas repetentă" în privinţa jocului.

Akşam consideră că penaltiul a fost dăruit de arbitru naţionalei Turciei şi l-a notat pe sârbul Milorad Mazici cu 4, în timp ce asistenţii Igor Radojcici şi Nikola Tomicici au primit nota 7. Dintre jucătorii români, Chivu a fost notat de Akşam cu 7, restul primind 6, 5 şi 4 (Galamaz, Florescu şi Cociş au primit 4).

"Mazici a acordat un penalty din nimic", scrie şi jurnalul Vatan. "Emre nu a putut refuza acest cadou: 1-0", adaugă sursa citată.

"Decizie comică de penalty", a notat cotidianul Takvim, în timp ce Guneş a scris că Turcia a preluat conducerea pe tabela de marcaj datorită unei decizii greşite a arbitrului. "Arbitrul în loc să dea corner, a dat penalty", menţionează jurnalul turc. Guneş l-a desemnat pe Cristian Chivu cel mai bun jucător de pe teren, acordându-i trei stele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite