Scandal uriaş la FIFA! Cupa Mondială, de vânzare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FIFA investighează acuzaţiile conform cărora doi oficiali ai săi s-au oferit să-şi vândă voturile pentru desemnarea gazdelor următoarelor CM.

Dezvăluirile au fost făcute de ziarul The Sunday Times, ai cărui reporteri s-au dat drept lobbyişti pentru un consorţiu de companii americane care doreau ca CM să fie organizat de SUA. Ei au primit oferta din partea a doi membri ai Comitetului Executiv al FIFA. Este vorba de nigerianul Amos Adamu, preşedintele Asociaţiei Vest Africane de Fotbal, care ar fi cerut 800.000 de dolari pentru construirea a patru terenuri sintetice de fotbal şi de Reynald Temarii, preşedintele Confederaţiei de Fotbal a Oceaniei, care ar fi solicitat fonduri pentru o academie de sport. Astfel de solicitări încalcă regulile FIFA.
FIFA a dat publicităţii un comunicat prin care a asigurat că va cerceta acuzaţiile de corupţie ale ziarului.
Candidatele rămase în cursă pentru organizarea CM 2018 sunt Anglia, Belgia-Olanda, Rusia şi Spania-Portugalia, iar cele pentru CM 2022 sunt Statele Unite, Australia, Japonia, Coreea de Sud şi Qatar. Cei 24 de membri ai Comitetului Executiv al FIFA vor decide ţările-gază ale celor două competiţii pe 2 Decembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite