„De la satelit nu-l mai pot lua pe Tamaş la lot“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul „câinilor” a fost, ieri, exclus din lot pentru că a consumat alcool în cantonamentul din Antalya. Tamaş a fost trimis la Dinamo II  în urma unei decizii a Consiliului de Administraţie, dar jucătorul a refuzat iniţial să se prezinte la satelit, ameninţând că se întoarce în ţară.

Pentru Gabi Tamaş, turneul din Antalya s-a sfârşit prost. Fundaşul dinamovist a fost ieri exclus din lotul primei echipe de conducerea clubului, pe motive disciplinare.

S-a izolat în cameră după incident

Tamaş a fost trimis la Dinamo II chiar în ziua în care alb-roşii aveau de jucat un amical cu danezii de la FC Randers. „Am hotărât trecerea lui Tamaş la Dinamo II pe motive disciplinare, mai concret din cauza consumului de alcool în cantonament, lucru absolut interzis, mai ales că Gabi este component de bază la Dinamo şi la echipa naţională.

Această măsură a fost luată de Consiliul de Administraţie, sper că Tamaş va înţelege această măsură şi îşi va corecta rapid comportamentul”, a spus Nicolae Badea, preşedintele CCA al lui Dinamo.

Jucătorul lui Dinamo a consumat alcool vineri seara şi nu s-a mai prezentat ieri la antrenamentul de dimineaţă. Când a auzit că va fi trimis la Dinamo II, Tamaş a ameninţat că se întoarce cu primul avion în ţară, apoi s-a închis în cameră pentru câteva ore. După un timp, a discutat cu şefii clubului, recunoscându-şi greşeala. Acest eveniment survine la aproape o lună înaintea meciului decisiv cu Serbia din preliminariile CM 2010.

Piţurcă respectă decizia clubului

Selecţionerul Victor Piţurcă era îngrijorat de situaţie, dar a evitat să comenteze prea mult pe marginea subiectului. „Eu trebuie să vorbesc întâi cu Gabi şi cu cei de la Dinamo. Nu e bine dacă s-a întâmplat aşa, dar astfel de lucruri se mai pot petrece în cantonamente. Orice antrenor se loveşte de genul acesta de incidente.

Eu îl apreciez foarte mult pe Tamaş, e un băiat deosebit. Nu am avut niciodată probleme cu el. Dacă cei de la club au luat decizia de a-l trimite la echipa a doua, eu nu pot să zic nimic. E jucătorul lor, ei îl plătesc. Cred că se va rezolva acest lucru pentru că şi ei au interesul lor. Se bat la titlu, iar Tamaş e vital pentru Dinamo. Nici pentru Naţională nu este bine ca el să rămână la satelit, e cam greu să-l convoc. Sunt sigur că vor rezolva totuşi situaţia”, a precizat Victor Piţurcă.

Nu va fi amendat de club

În cele din urmă se pare că părţile au ajuns la o înţelegere. „Tamaş a acceptat măsura luată. Situaţia lui nu e o problemă, ci o abatere. Nu va primi amendă, iar la prima echipă va fi rechemat când va propune conducerea tehnică”, a declarat Nicolae Badea.

Niculae se judecă cu Inverness

Atacantul dinamovist Marius Niculae a dat în judecată fostul său club, Inverness, audierea în acest caz urmând să aibă loc luni. Jucătorul reclamă plata unei părţi din suma de 400.000 de euro plătită de Dinamo clubului scoţian pentru transferul său. Scoţienii spun că nu au nicio înţelegere cu Marius Niculae în acest sens şi nu vor să plătească nimic. „Nu îi datorăm lui Marius niciun ban. Dacă va acţiona în acest sens, consilierii noştri juridici se vor ocupa de acest caz”, a declarat George Fraser, preşedintele clubului.

Tamaş nu este la prima abatere

El a mai avut probleme în 2003 şi 2004, când a provocat mai multe scandaluri în oraşul său natal, Braşov.  Două le-a provocat în discoteca No Problem, unde s-a luat la bătaie cu alte persoane şi a spart câteva oglinzi. Ultimul scandal l-a provocat în restaurantul Postăvarul, fiind nevoie de intervenţia Poliţiei.

image

Îmi cer scuze faţă de suporteri, de colegi, de antrenori, de şefi... de toţi dinamoviştii, pentru cele întâmplate. Se scria prea mult de bine despre Dinamo... O să accept deciziile conducerii

image



Gabi Tamaş, fundaş Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite