Derby-ul săracilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Derby-ul săracilor
Derby-ul săracilor

Steliştii şi rapidiştii joacă azi cu buzunarele goale, Becali şi Copos fiind restanţi cu banii fotbaliştilor. Altă dată plin de pasiune şi nerv, meciul de astăzi dintre Steaua şi Rapid se va disputa în cu totul alte condiţii. Tribunele vor fi fără spectatori, iar fotbaliştii vor juca având cardurile bancare goale.

Chiar dacă se laudă că în iarnă va băga mâna adânc în buzunar pentru a face achiziţii importante, Gigi Becali continuă să aibă probleme financiare.

Fotbaliştii Stelei sunt neplătiţi de două luni şi, chiar dacă primiseră asigurări că banii le vor intra pe card vineri, ei  n-au încasat încă nimic, fiind nevoiţi să aştepte săptămâna care vine pentru a-şi lua o parte din salarii.

„Nu ne plângem, la alte cluburi sunt întârzieri de peste patru luni, aşa că noi stăm bine”, spun steliştii. Totuşi, nici măcar primele promise pentru calificarea în grupele Ligii Europa încă nu au fost virate în conturile jucătorilor, conducătorii clubului refuzând să comenteze acest aspect când sunt întrebaţi de elevii lui Stoichiţă.

Şi dacă rapidiştii vor juca pe prime duble în derby, după cum este stipulat în regulamentul de ordine interioară, steliştii nu vor încasa decât un câştig normal în cazul în care îi vor învinge pe alb-vişinii, adică 1.000 de euro.

La Rapid e mai bine

Chiar dacă nici giuleştenii nu stau pe roze din punct de vedere financiar, jucătorii lui Hizo se află într-o situaţie mai favorabilă decât anul trecut.

Astfel, tinerii lupi ai Rapidului mai au de încasat doar ultimul salariu, care, ce-i drept, vine cu întârziere. Motivaţiile suplimentare care altă dată erau de peste 5.000 de euro sunt, acum, doar istorie.

„Ce primă suplimentară să le dau? O să fie cea din regulamentul de ordine interioară. Ei să fie mulţumiţi că o primesc şi pe aceea”, a spus George Copos, patronul Rapidului.

image

Avem datorii de 18 milioane de euro. Merg la meci să le fac galerie. Îi voi susţine eu în locul suporterilor noştri. Această echipă de copii este minunată.

image


George Copos
patron Rapid

Steliştii, la teatru

image

Pentru a detensiona atmosfera înainte de derby-ul de mâine cu Rapidul, preşedintele Valeriu Argăseală i-a dus pe jucătorii Stelei la teatru. Fotbaliştii din Ghencea au asistat ieri la piesa „Poker“, în regia lui Alexandru Tocilescu, care a început la ora 18.00, la Teatrul de Comedie.

Telex

  • Steaua nu a mai învins de şapte ani pe Rapid. Steliştii nu au mai învins în Ghencea pe Rapid de acum şapte ani. Aliuţă şi Falemi au punctat atunci pentru echipa lui Piţurcă, iar Bratu a înscris golul giuleştenilor. Singurul supravieţuitor al echipelor care se duelau şi în sezonul 2002-2003 este Adrian Iencsi.
  • Olăroiu, mai bun ca Lucescu jr. Ultima victorie a Stelei împotriva Rapidului în Giuleşti a fost realizată în primăvara sezonului 2006-2007, scor 3-2, când pe banca roş-albaştrilor se afla Cosmin Olăroiu, iar la giuleşteni, Răzvan Lucescu. 
  • Ascendent moral pentru giuleşteni. În sezonul trecut, Rapid s-a impus pe terenul roş-albaştrilor cu scorul de 2-1, prin golurile lui Spadacio. Pe bancă era tot Viorel Hizo.
  • Premieră în Ghencea. Derby-ul Steaua - Rapid va fi primul meci din istoria celor două echipe fără spectatori.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite