„Să-ţi fie ruşine, Barcelona!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a acuzat clubul catalan de lipsă de fair-play. Barcelona a învins cu 2-1 în Ucraina cu goluri marcate în ultimele şapte minute de joc. Catalanii au profitat de o fază controversată la golul egalizator.

Ghinionul l-a lovit din nou pe Mircea Lucescu. Fără victorie în ultimele şase etape din campionatul ucrainean, tehnicianul era obligat să învingă Barcelona în Grupa C a Ligii Campionilor. Şahtior a condus prin golul lui Ilsinho (45) până în minutul 87, când Barcelona a egalat dintr-o fază care a provocat scandal.

Jucătorii ucraineni au trimis mingea în aut pentru că un coleg de-al lor era căzut pe gazon. Catalanii nu au returnat balonul, iar Messi a marcat golul de 1-1 profitând şi de o mare gafă a portarului Piatov. Lucescu a primit apoi şi  lovitura de graţie în al patrulea minut al prelungirilor, când acelaşi Messi a marcat golul victoriei.

Răsturnarea de scor şi lipsa de fairplay a adversarilor ­l-au făcut pe Lucescu să răbufnească. „Este o ruşine ce a făcut Barcelona. Aşa ceva nu s-ar fi întâmplat niciodată în Anglia sau Italia. Este ruşinos şi lipsit de fairplay”, a acuzat românul.

Antrenorul catalanilor Josep Guardiola a venit să-şi ceară scuze, dar „Luce” l-a respins, refuzând să dea mâna cu el. Mai mult, în timp ce spaniolul dădea interviuri, Lucescu i-a strigat în italiană că a fost o ruşine ce s-a întâmplat, determinându-l pe Guardiola să părăsească încăperea.

A vrut să demisioneze de două ori

După eşecul cu Barcelona, Lucescu a dezvăluit că a vrut să-şi dea demisia de două ori în ultima perioadă. Patronul echipei, magnatul Rinat Ahmetov, nu şi-a pierdut însă încrederea în români şi i-a refuzat de fiecarea dată demisia. Şahtior are o situaţie dezastruoasă în campioantul ucrainean, unde ocupă locul 11.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite