Se bat cu partizanii pentru grupe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se bat cu partizanii pentru grupe
Se bat cu partizanii pentru grupe

CFR va juca în play-off  cu FK Sarajevo, echipă înfiinţată de forţele de rezistenţă care au luptat împotriva nemţilor în cel de-al Doilea Război Mondial.

 Chiar dacă sunt mulţumiţi că au întâlnit un adversar facil şi consideră un avantaj faptul că vor juca primul meci în deplasare, clujenii vor avea parte de o atmosferă incendiară în Bosnia. În anii ’90, ţara a fost măcinată de războiul de independenţă, iar mulţi dintre ultraşii echipei, intitulaţi Horde Zla (Hoardele Răului), s-au alăturat forţelor armate.

Eliminaţi de rapid

FK Sarajevo a mai jucat de două ori cu echipe româneşti. Prima dată, în ediţia 1982 – 1983 a fostei Cupe UEFA, a întâlnit Corvinul, în turul secund, iar bosniacii s-au impus cu scorul general de 8–4.

Apoi, în 2006 – 2007, Rapid a reuşit să-i învingă, în aceeaşi fază a competiţiei, cu 2–0 acasă, după ce pierduse cu 0-1 în deplasare. “Avem prima şansă, dar trebuie să fim atenţi cu Sarajevo, pentru că am fost favoriţi şi cu Anorthosis Famagusta, şi ne‑au eliminat ciprioţii”, a spus Eugen Trică.

image

Nu îmi plac echipele bosniace pentru că pe teren propriu au avantajul atmosferei fantastice. Nu ştiu nimic despre echipă, dar mă voi documenta.

image


Antonio Conceicao
antrenor CFR Cluj

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite