„Pac-pac“ cu ocaziile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Pac-pac“ cu ocaziile
„Pac-pac“ cu ocaziile

Steaua a avut din nou multe posibilităţi de a marca. Nu a făcut-o, dar nici nu a primit gol în al patrulea meci consecutiv sub conducerea lui Mihai Stoichiţă. Condamnată să obţină cel puţin un punct la Enschede, după acel 0-0 acasă cu Şerif Tiraspol, Steaua a adoptat o distribuţie mult mai ofensivă decât de obicei.

Împinşi de la spate de cei 20.000 de oameni  din tribune, olandezii au început partida în forţă, în timp ce roş-albaştrii s-au bazat mai mult pe contraatacuri tăioase purtate în viteză de Surdu, Stancu şi Kapetanos.

Prima mare şansă de gol i-a aparţinut însă veteranului Kenneth Perez, care a prins un şut puternic din marginea careului, dar Zapata a respins. Steliştii s-au trezit la realitate, iar ocaziile s-au succedat apoi rapid de la o poartă la alta.

Bănel Nicoliţă i-a creat dificultăţi serioase lui Boschker, Ruiz a tras puţin pe lângă stâlpul drept al buturilor Stelei, iar N’Kufo n-a găsit spaţiul porţii, pentru ca în finalul primei părţi Kapetanos să reia extrem de slab din poziţie ideală.

Zapata, intervenţii miraculoase

Repriza a doua a continuat în aceeaşi notă. Elevii lui Mihai Stoichiţă, care n-a mai condus Steaua în Europa de la acel 0-3 de la Valencia, din 29 septembrie 1998, au ieşit plini de entuziasm de la cabine.

Bogdan Stancu şi-a trecut şi el în cont o ocazie monumentală ratată,  pentru ca Zapata să-şi salveze din nou miraculos echipa din faţa lui Perez sau N’Kufo.

Cu camerele video pendulând cu rapiditate timp de 90 de minute între cele două jumătăţi de teren, Stoichiţă a demonstrat că e un om de cuvânt. Steaua a devenit, într-adevăr, mai ofensivă. Din păcate, spectacolul nu ţine loc de goluri.

0 - 0

Twente: Boschker – R. Stam, Wisgerhof, Douglas, Kuiper – Brama, K. Perez (62 Parker),  Tioté (62 Janssen) – Ruiz, N’Kufo, Stoch (84 Vujicevic)

Antrenor: Steve McClaren

Steaua: Zapata – Nicoliţă, Ghionea, I. Rada, P. Marin – Szekely (89 Ninu), Bicfalvi, Toja, Surdu (77 Onicaş)– B. Stancu (90+3 A. Ionescu), Kapetanos

Antrenor: Mihai Stoichiţă

Stadion: De Grolsch Veste: 20.000

Arbitru: Gianluca Rocchi (Italia)

Stoichiţă: „Zapata ne-a adus egalul“

Tehnicianul Stelei era mulţumit la finalul întâlnirii. „Prin acest punct le-am ţinut pe loc pe Twente şi pe Fener. Zapata ne-a adus acest egal. Sunt mulţumit şi de cum a jucat Nicoliţă. Steaua a început să aibă tot mai multe ocazii şi încă suntem în creştere“, a spus Stoichiţă.

Ienei: „Toja nu a jucat nimic!“

Fostul antrenor al Stelei l-a atacat pe Toja. „Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă Zapata nu era inspirat. Totuşi, Steaua a avut cele mai mari ocazii, însă nu mi-a plăcut deloc Toja, nu a făcut nimic”, a spus Ienei. „Toţi băieţii au jucat extraordinar! Zapata a făcut un meci mare, e peste Tătăruşanu”, a comentat şi Becali.

image

„Gigi, ţi-am văzut fetele în vitrină!“



Suporterii Stelei l-au atacat pe Gigi Becali şi în Olanda. Astfel, ei au afişat mai multe bannere anti-Becali şi s-au costumat în hainele „femeii cu coasa“, scriind pe o pancartă: „Te caut!”. Mai mult, în „Cartierul Roşu“ din Amsterdam, ultraşii au mai pictat un mesaj: „Gigi, ţi-am văzut fetele în vitrină!” (foto).

Becali, păcălit de un stelist

Un suporter al Stelei a mers, înaintea meciului, la Gigi Becali ca să-i ceară un bilet de intrare, pe motiv că este fanul său. După ce a primit biletul de la latifundiarul din Pipera, în rucsacul fanului respectiv a fost găsit un banner pe care scria: „Becali, pleacă!“. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite