FOTBAL: Un jucător condamnat la 40 de lovituri de bici pledează nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta nigeriană de fotbal Stephen Worgu şi-a pledat nevinovăţia, după ce a fost condamnat de un tribunal sudanez la 40 de lovituri de bici pentru că a băut alcool, lucru interzis la Khartum, unde se află în vigoare legea islamică.

"Nu sunt vinovat de această crimă... nu pot nici să-mi imaginez că se poate să fiu biciuit", a declarat în faţa câtorva jurnalişti starul celui mai important club sudanez de fotbal al-Merreikh din Omdurman, oraş din apropiere de Khartum.

Tânărul fotbalist a fost condamnat la 40 de lovituri de bici şi la o amendă de 50 de lire sudaneze (20 de dolari) pentru că ar fi băut alocool şi la 200 de lire sudaneze suplimentare pentru că ar fi condus în stare de ebrietate, după ce a fost oprit de poliţie pe 21 august, în cartierul al-Taief, din Khartum.

"Mi-au spus că am băut araki... Mi-am întrebat avocatul: ce înseamnă araki", a povestit fotbalistul. "Avocatul mi-a spus că este o băutură locală alcoolizată, foarte ieftină, care se vinde cu o lire", în timp ce numai transferul lui Worgu a costat 2,6 milioane de dolari.

El a fost considerat vinovat în virtutea articolului 78 din codul penal sudanez din 1991, adoptat la 2 ani după lovitura de stat militară a lui Omar el-Bechir, ajutat de islamişti, care interzice, între altele, condamnarea alcoolului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite