„2 în 1” la naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu, care va avea drept obiectiv calificarea României la Euro 2012, va fi ajutat şi de Mircea, tatăl său. Ionuţ Lupescu a negociat cu Il Luce acest aspect. Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a explicat de ce a fost ales Lucescu jr să se ocupe de destinele tricolorilor.

Citiţi şi:

Lupescu confirmă: "Îl voi propune pe Răzvan Lucescu selecţioner!"
Copos îl vede pe Răzvan Lucescu la naţională
Contra: "Lucescu şi Hagi sunt potriviţi pentru echipa naţională"

Dacă mai era măcar o incertitudine asupra faptului că Răzvan Lucescu (40 de ani) va fi numit selecţioner al României, aceasta a fost înlăturată ieri chiar de omul numărul unu din fotbalul românesc, Mircea Sandu. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a confirmat ieri ceea ce va decide azi Comitetul Executiv.

Mai mult, Sandu a vorbit deja de priorităţile noului tehnician. „Obiectivul lui Răzvan Lucescu va fi calificarea la Campionatul European din 2012, care va fi găzduit de Ucraina şi Polonia”.

Când a vorbit de criteriile pe baza cărora s-a ales înlocuitorul lui Piţurcă, Sandu a spus că nu s-a ţinut cont şi de prezenţele acestuia ca jucător în tricoul tricolorilor. „De ce trebuia să joace Răzvan Lucescu la naţională? Au fost jurnalişti la naţionala Braziliei care au şi câştigat Campionatul Mondial din 1970 (n.r. - Joao Alves Jobin Saldanha)”, a conchis boss-ul Federaţiei.

Decizia conducătorilor din Casa Fotbalului de a-i oferi o şansă lui Răzvan Lucescu la echipa naţională nu este una întâmplătoare. Aceştia sunt convinşi că Lucescu jr va fi sfătuit din umbră de către tatăl său.

De altfel, atunci când a fost în Franţa, la Marsilia, pentru a vorbi cu Il Luce (discuţia a avut loc imediat după meciul din sferturile Cupei UEFA, Olympique Marseille – Şahtior, scor 1-2), Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, a dorit să se asigure că Mircea Lucescu va fi de acord să colaboreze tacit cu Răzvan.

Pasiunea şi relaţiile cu jucătorii, atuurile sale

Mircea Sandu a spus că în lupta pentru naţională, Lucescu jr a avut aceleaşi şanse ca şi Dan Petrescu şi restul candidaţilor.  A fost o listă cu opt nume făcută de Lupescu.

Dintre toţi, Ionuţ a ales unul pe care-l va prezenta Comitetului Executiv. „Naşul” a creionat şi atuurile care l-au împins în frunte pe actualul antrenor al braşovenilor: „Pasiunea, relaţia foarte bună pe care o creează cu jucătorii, dar şi planurile tactice de la echipele pe care le-a antrenat”. 

image
image

Sfertul de finală din UEFA, câştigarea Cupei României şi promo­varea cu Braşov, atuurile lui.

image


Mircea Sandu
preşedinte FRF

image
image

Nu se impunea în niciun caz un antrenor străin, dar ştiu că mai erau şi alte nume din ţară.

image


Ilie Balaci
manager Univ. Craiova

image
image

Nu mă interesează subiectul, dar îi urez multă baftă lui Răzvan. Cred că este o mutare bună.

image


Sorin Cârţu
antrenor Pandurii Tg. Jiu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite