VIDEO: Cel mai controvesat gol al anului, Nani pentru Manchester

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portughezul Nani a marcat cel mai controversat și ciudat gol al anului în partida câștigată de echipa sa, Manchester United, pe teren propriu, scor 2-0, cu Tottenham.

Cu șase minute rămase din meci, la scorul de 1-0 pentru Manchester, Nani a căzut în careu urma unui duel cu Younes Kaboul. Gazdele au cerut penalty, însă arbitrul a făcut semn ca jocul să continue. În căzătură însă, portughezul a jucat intenționat mingea cu mâna, iar asta l-a determinat pe portarul oaspeților, Gomes, să ia balonul și să se pregătească pentru ceea ce credea că va fi o lovitură liberă dictată de arbitru.

Dar centrarul Mark Clattenburg nu a realizat infracțiunea și a considerat că mingea este încă în joc în momentul în care Gomes a pus-o pe gazon, în ciuda faptului că asistenul semnaliza cu steagul sus comiterea unei infracțiuni. În toată această stare de confuzie, Nani s-a repezit spre minge, a aruncat o privire către aribtru și cum acesta părea indiferent la ce se petrece s-a pregătit de șut. Gomes, cu neîncredere, a plonjat însă nu a mai putut salva golul.

Potrivit presei britanice, faza ar putea fi folosită de către comitetul FIFA care se ocupă de studierea posibilității ca în cazul anumitor faze, reluarea video să fie folosită pentru a determina corectitudinea lor. Deși inițial se vorbea doar despre fazele în care mingea cade în apropierea liniei porții, comitetul FIFA este gata să exploreze noi situații în care arbitrajul video să fie folosit.

Vezi faza din meciul Manchester-Tottenham:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite