Mouscron, forfait, campionatul belgian cu 15 echipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boloni antrenează în Belgia
Boloni antrenează în Belgia

Clubul belgian de fotbal Mouscron, încărcat de datorii şi aflat în procedură de lichidare, a declarat forfait pentru restul sezonului şi va fi clasat pe ultimul loc (cu zero puncte) al Campionatului Belgiei, care va continua cu 15 echipe, a anunţat presa belgiană.

Acest forfait general înseamnă că jucătorii sunt liberi faţă de clubul valon şi pot semna în favoarea unei alte echipe, fără indemnizaţie de transfer. Salariaţii clubului, circa 100 de persoane potrivit agenţiei Belga, vor primi prin poştă scrisorile de licenţiere înainte de 31 decembrie, au declarat administratorii clubului.

Retragerea Mouscron va duce la modificarea clasamentului campionatului, pentru că toate rezultatele acesteia vor fi anulate din momentul în care federaţia a luat notă de forfait. Punctele obţinute de diferite cluburi cu Mouscron vor fi retrase, iar meciurile ce ar fi urmat să se dispute vor fi scoase din calendar. Clubul, care acuză o datorie de 800.000 euro şi întârzieri de plată, era în căutarea unor investitori sau persoane care să preia echipa, pentru viitorul sezon, când va evolua în divizia a 3-a. Astfel, va fi salvat centrul de copii şi juniori, Futurosport, care se ocupă de 60 de tineri jucători. Pentru aceasta trebuie plătită cel puţin datoria faţă de federaţia belgiană.

Fondat în 1922, clubul evolua în prima divizie din 1996. A ajuns până în finala Cupei Belgiei de 2 ori (2002, 2006), dar nu are niciun titlu în palmares.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite