Un partid catalan le "taie" fotbaliștilor primele de la "Mondiale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbaliștii iberici ar putea rămâne fără prime
Fotbaliștii iberici ar putea rămâne fără prime

Republicanii de la ERC cer ca, în cazul în care vor câștiga trofeul din Africa de Sud, jucătorii iberici să fie premiați cu medalia "Meritul Sportiv".

Un partid din Caralunya, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), a propus ca fotbaliștii naționalei Spaniei să nu încaseze nicio primă la Campionatul Mondial din Africa de Sud, care se va desfășura în această vară, anunță ziarul "Sport".

ERC solicită ca jucătorii iberici să fie premiați cu medalia "Meritul Sportiv", în cazul în care vor câștiga competiția mondială în loc să încaseze prima de 550.000 de euro, promisă fiecărui fotbalist din lot.

Partidul catalan consideră că suma de bani promisă fiecărui fotbalist iberic de către Federația Spaniolă de Fotbal "este excesivă", mai ales în condițiile actualei crize economice.

ERC solicită Federației Spaniole de Fotbal (RFEF) să negocieze cu jucătorii, astfel încât aceștia să renunțe la suma care li s-a promis. Motivul pe care-l invocă partidul catalan este acela că un muncitor, care are un salariu lunar de 1.000 de euro ("mileurista"), are nevoie de toată viața pentru a primi banii pe care-i va încasa, într-o lună de zile, un fotbalist iberic.

Vezi pe adevarul.es care este valoarea totală a primelor oferite de federația spaniolă și ce se poate face cu această sumă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite