N-a vrut să renunţe la 53 de milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
N-a vrut să renunţe  la 53 de milioane
N-a vrut să renunţe la 53 de milioane

Pentru a-şi încasa baremul, arbitrul Alexandru Tudor a ascuns faptul că este bolnav de varicelă şi a arbitrat meciul Rapid – CFR Cluj, în care a greşit grav. Un fapt deosebit de grav s-a petrecut la partida Rapid – CFR Cluj (scor 1-4). Alexandru Tudor a arbitrat, deşi era bolnav de varicelă, o boală contagioasă.

Tudor a preferat să ţină secretă starea sa de sănătate pentru a încasa baremul de arbitraj care se ridică la suma de 5.340 de lei (53 de milioane de lei vechi), dar a riscat enorm pentru că a pus în pericol sănătatea jucătorilor, în primul rând, şi a colegilor de brigadă.

Ce este şi mai grav este că cel poreclit „Brad Pitt” a arbitrat în aceeaşi stare de sănătate şi la partida Elveţia – Israel, unde a dat mâna cu jucătorii din cele două naţionale. FIFA şi UEFA ţine foarte mult la onestitatea arbitrilor şi le cere în mod expres ca în momentul în care sunt accidentaţi sau bolnavi să anunţe pentru a fi înlocuiţi cu menţiunea că nu vor pierde delegarea, ci vor primi alt meci cât de curând posibil. Baremul la un astfel de meci internaţional este de circa 1.500 de dolari.

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a rămas mască când a aflat. „Am vorbit cu Alexandru Tudor imediat după ce s-a întors din Elveţia, unde a arbitrat partida cu Israel din preliminariile Campionatului Mondial, şi vineri şi nu mi-a spus că ar fi bolnav. L-aş fi înlocuit imediat. Am aflat abia duminică seara de la emisiunile televizate”, a declarat pentru „Adevărul” Avram.

N-a spus că e bolnav

image

Semnele bolii se văd pe mâini şi pe picioare



Observatorul de arbitri al partidei din Giuleşti, Dan Petrescu, a precizat la rândul său: „Am vorbit la telefon vineri cu Tudor şi nu mi-a spus nimic. Ne-am întâlnit abia cu o oră şi jumătate înainte de meci, la şedinţa tehnică, şi când l-am văzut nu se mai putea face nimic“. „Tudor are probleme de comportament, nu înţeleg de ce este arbitru“, a zis şi Viorel Hizo, antrenorul Rapidului.

Foarte supărat pe situaţia creată s-a declarat a fi Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, care a fost supervizor la partida din Giuleşti. „Dacă aflam că Tudor este bolnav, solicitam înlocuirea lui imediat. Nu aş fi permis niciodată să arbitreze aşa. Şi sănătos, şi bolnav, Tudor a comis nişte greşeli impardonabile”, a spus Dragomir.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite