El e miliardarul arab cu care a negociat Copos!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
El e miliardarul arab cu care a negociat Copos!
El e miliardarul arab cu care a negociat Copos!

 „Adevărul“ a aflat că prinţul saudit Khaled Al-Baltan, preşedinte la clubul Al-Shabab Riad, este omul căruia George Copos i-a propus preluarea Rapidului contra sumei de 9 milioane de euro. A devenit o modă în ultima perioadă, mai ales în Anglia, ca investitori arabi să preia diferite cluburi de fotbal.

Văzând cum formaţii precum Manchester City şi Fulham au ajuns pe mâna unor prinţi putred de bogaţi, George Copos a decis că e timpul să găsească un nou Taher pentru Rapid. Aşa că s-a pus pe treabă şi a luat legătura cu un impresar care trăieşte în Franţa şi care are multe legături în zona Orientului Mijlociu. „Aş vrea să mă ajuţi să vând Rapidul. Sunt dispus să renunţ la echipă pentru 11 milioane de euro”, i-a transmis Copos impresarului.

A fost descurajat de datoriile clubului

Acesta a luat legătura cu prinţul Khaled Al-Baltan. De ce tocmai cu Al-Baltan? Fiindcă sauditul este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Regat şi, în plus, este implicat în fotbal, fiind din 2005 preşedinte la Al-Shabab Riad.

Negocierile între Copos şi Al-Baltan, intermediate de impresarul francez, au început în urmă cu 45 de zile. Preţul de pornire a fost de 11 milioane de euro. După mai multe runde de discuţii, patronul de la Ana a mai scăzut două milioane de euro din preţ. Numai că, surprinzător, Al-Baltan a renunţat brusc la ideea de a cumpăra formaţia din Giuleşti: „Am auzit că acest club are foarte multe datorii. Nu mă mai interesează Rapidul”.

image

Copos continuă să caute un nou patron pentru Rapid  Foto: M. B.

După ce pista Al-Baltan a căzut, omul delegat de Copos să negocieze vânzarea Rapidului a luat legătura cu mai mulţi şeici care fac parte din Consiliul de Administraţie al lui Al-Hilal. Aceştia au început să adune date şi informaţii despre Rapid, apelându-se chiar la Mirel Rădoi.

Nici de această dată însă, arabii n-au fost convinşi că merită să achiziţioneze formaţia din Giuleşti. „Noi ne implicăm într-o afacere numai dacă avem convingerea că, investind un dolar, vom avea posibilitatea să scoatem doi”, au spus prinţii de la Al-Hilal.

I-a gonit Fathi Taher pe prinţii saudiţi?

Faptul că prinţul Al-Baltan a renunţat brusc la cumpărarea Rapidului a surprins. Şi Al-Baltan, dar şi şeicii de la Al-Hilal au explicat că nu sunt interesaţi de Rapid întrucât au fost informaţi că gruparea din Giuleşti este una cu mari datorii şi cu mari probleme. Este posibil ca aceste informaţii să fi venit de la un alt om de afaceri arab, Fathi Taher.

image

Vremurile în care Copos şi Taher (stânga) glumeau au trecut

Sezonul trecut, iordanianul a împrumutat clubul cu suma de opt milioane de euro în speranţa că va intra în posesia pachetului majoritar de acţiuni, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată. Practic, în prima parte a campionatului trecut, Copos a finanţat Rapidul cu banii lui Taher. Acesta a plătit pentru toate transferurile efectuate de giuleşteni! Copos şi Taher se află acum în litigiu.

Cine e Khaled Al-Baltan

Este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Arabia Saudită.
Are o avere estimată la un miliard de dolari.
Are afaceri în domeniul bancar, dar şi în imobiliare.
E preşedinte la Al-Shabab Riad din 2005.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite