Un miliard de euro clauza de reziliere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ronaldo, cel mai scump jucător din lume, a mai bătut un record, cel al clauzei de reziliere. Real Madrid vrea să-l protejeze pe Cristiano Ronaldo de tentaţia banilor proveniţi din lumea arabă.

Cititi si:
adevarul.it - Serie A, afacere păguboasă: pierderi de peste două miliarde


Înainte de a deveni o ţintă pentru Florentino Perez, superstarul portughez s-a aflat pe agenda şeicilor care investesc la Manchester City, în luna ianuarie a acestui an vorbindu-se chiar de o ofertă-gigant de 168 de milioane de euro!

Este motivul pentru care contractul lui Ronaldo va fi garnisit cu o clauză de reziliere descurajantă pentru eventualii doritori.

Ronaldo = Messi X 7

Un miliard de euro, conform spaniolilor de la “Marca”, adică tot atât cât au costat împreună ultimele 66 de transferuri făcute de gruparea de pe “Bernabeu”!

Aproape de şapte ori mai mult decât clauza similară pusă de Barcelona în contractual lui Lionel Messi, 150 de milioane de euro. “Abia aştept să joc alături de Raul, Guti sau Casillas”, a spus Cristiano Ronaldo, aflat încă în vacanţă, în Portugalia.
Perez ştie ce face!

94 de milioane de euro pentru Cristiano Ronaldo, 68 de milioane pentru Kaka plus alte transferuri “galactice” anunţate pentru această vară.

Cum vor fi recuperaţi aceşti bani în viitor? Oficialul madrilen are răspunsul, punând la punct o strategie complexă. În primul rând vor fi renegociate contractele cu sponsorii (exemplu: de la 40 de milioane de euro pe an, Adidas va plăti acum 70). Apoi vânzarea de tricouri şi turneele de pregătire transoceanice rămân surse importante de venit.

La fel cu biletele şi abonamentele, care se vor scumpi cu zece la sută. Nu în ultimul rând, drepturile de imagine şi contractele de publicitate ale lui Cristiano Ronaldo şi Kaka vor fi cedate în totalitate clubului.

Cele mai mari clauze de reziliere

Jucător    preţ

C. Ronaldo     1.000.000.000
Puyol        180.000.000
Raul        180.000.000
Van Nistelrooy    180.000.000
Messi        150.000.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite