Cinci motive pentru care Messi va marca diseară şi unul ca să n-o facă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi contra Casillas, "duelul" care poate decide El Clasico diseară sursa: AS
Messi contra Casillas, "duelul" care poate decide El Clasico diseară sursa: AS

Argentinianul, vedeta catalanilor, a marcat 7 goluri în poarta Realului apărată de Iker Casillas. Eto'o are 8, motiv pentru Messi să-şi dorească neapărat un gol azi, pe Camp Nou.

Iker Casillas, cel mai bun portar din lume şi căpitanul lui Real Madrid înghite în sec de fiecre dată când are de înfruntat Barça. Echipa catalană este "bestia nera" pentru goalkeeperul "galacticilor", încă de la debutul său în Primera, pe 12 septembrie 2009. Indiferent unde s-au jucat duelurile Barcelona-Real Madrid, pe Santiago Bernabeu sau pe Nou Camp, echipa blaugrana i-a provocat mereu coşmaruri liderului lui Real.

Citeşte şi:
Mourinho şi Guardiola, două metode antagonice de success

"El Clasico", meciul la care participă întreaga lume

În total, Casillas a jucat de 20 de ori în "El Clasico" şi, deşi a avut şi bucurii, insatisfacţiile au fost mai dificil de digerat. Din 2002-2003, portarul lui Real nu a pierdut niciun meci contra Barcelonei, deşi primul în care a apărat a fost în 1999.

Balanţa întâlnirilor Barça-Real în epoca Iker Casillas, începând cu 2002-2003, este momentan favorabilă catalanilor. Opt victorii pentru Barcelona, din care ultimele patru consecutive, marcă înregistrată "PepTeam". Foarte dureroasă, prin imaginea de neputinţă lăsată de Real, a fost victoria istorică a Barcelonei, cu 6-2, pe Bernabeu.

19 goluri încasate de la Barcelona chiar pe Bernabeu

Este curios, dar cele mai multe goluri le-a încasat Casillas chiar pe Santiago Bernabeu, 19 din totalul de 32 înscrise de Barcelona Realului în această perioadă. De altfel, după Sevilla (cu 34), Barcelona este echipa care i-a marcat cele mai multe goluri portarului lui Real. Pe Camp Nou, Iker a încasat doar 13 goluri.

Citeşte pe adevarul.es care sunt motivele pentru care Messi "trebuie" neapărat să marcheze contra Realului şi care este singurul "obstacol" în calea dezideratului său

Media este de 1,6 goluri în faţa Barcelonei, una din cele mai slabe din cariera sa profesională. Şi, de parcă toate aceste date nu ar fi fost suficiente, Messi este inamicul public numărul 1 al goalkeeperului madrilen. Casillas s-a "duelat" cu Messi în "El Clasico" de opt ori până în prezent (5 victorii Barcelona, un egal şi două victorii Real Madrid). Argentinianul i-a lăsat drept amintire nu mai puţin de 7 goluri, care includ un "hat-trick" şi o "dublă". Real Madrid este a treia "victimă" preferată a lui Messi.

Citeşte despre invidia italienilor pentru jocul celor mai bune formaţii ale momentului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite