Messi, favorit la trofeul "FIFA World Player"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi a avut un sezon excepţional
Messi a avut un sezon excepţional

Argentinianul Lionel Messi este marele favorit la titlul de cel mai bun jucător 2009, decernat de către Federaţia internaţională de fotbal, trofeu care va recompensa anul excepţional trăit de atacantul argentinian, autor al unor performanţe istorice cu FC Barcelona - 6 titluri, din tot atâtea disputate -, precum şi laureat al Balonului de Aur.

La sediul FIFA de la Zurich, jucătorul Barcleonei va fi într-o companie selectă pentru decernarea premiilor, fiind alături de portughezul Cristiano Ronaldo, brazilianul Kaka şi mijlocaşilor spanioli Iniesta şi Xavi, care au fost şi ei nominalizaţi. La 22 de ani, însă, Messi se află la apogeul artei sale, ilustrată strălucit în Liga campionilor, al cărui golgheter a fost (cu 9 goluri), în special în finala cu Manchester United (2-0), în care a înscris cu capul, deşi nu măsoară decât 1,69 m.

De asemenea, victoria Barcelonei la Mondialul cluburilor şi golul său decisiv din prelungiri, marcat cu pieptul împotriva compatrioţilor de la Estudiantes (2-1 după prelungiri), sâmbătă, a încununat un sezon în care el şi Barcelona au bătut toate recordurile - Liga campionilor, Mondialul cluburilor, campionatul, cupa şi Supercupa Spaniei, Supercupa Europei.

Pe lângă premiul masculin, FIFA va desemna şi cea mai bună jucătoare a anului (candidate sunt germancele Birgit Prinz şi Inka Grings, braziliencele Marta şi Cristiane şi englezoaica Kelly Smith). Favorită, ca şi Messi, este Marta, laureată a ultimelor 3 sezoane.

FIFA va anunţa şi echipa ideală, aleasă de către peste 50.000 de jucători din întreaga lume, precum şi Premiul Ferenc Puskas, după numele celebrului atacant ungur din anii 50, care va fi atribuit autorului - bărbat sau femeie - celui mai frumos gol al anului.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite