„Nu mergem la Mondiale!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Stoica nu crede că naţionala se va califica la turneul final din 2010. Fostul conducător al Stelei priveşte cu indiferenţă ceea ce se întâmplă la clubul din Ghencea şi este dezamăgit de eşecul echipei României cu Lituania.

Aflat în vacanţă, Mihai Stoica s-a declarat mulţumit de parcursul Unirii Urziceni, echipă al cărei conducător este.

Managerul general al clubului ialomiţean a dezvăluit pentru „Adevărul“ de ce îl admiră pe antrenorul Dan Petrescu şi a precizat că gruparea nu este afectată de criza financiară din lume.

Marele său regret este eşecul suferit în finala Cupei României din 2008, cu CFR Cluj, scor 0-2. „A fost un an foarte bun din toate punctele de vedere pentru Unirea Urziceni, mult peste aşteptările noastre.

Am rămas cu un singur regret, înfrângerea din finala Cupei României. Singura noastră mare problemă a fost seria aproape interminabilă de accidentări, dar evoluţiile jucătorilor care i-au înlocuit pe cei indisponibili ne-au făcut să trecem fără mari probleme peste acest handicap“, a spus Mihai Stoica.

În schimb, începutul campaniei pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2010 a echipei naţionale l-a mâhnit rău de tot pe conducătorul clubului ialomiţean. „După eşecul în faţa Lituaniei, mi-am pierdut orice speranţă de a ne mai califica. Dar viitor selecţioner cred că va fi tot Victor Piţurcă“, a fost de părere „Meme“.

„Sper să colaborez cu dan cât mai mult timp“

Mihai Stoica a declarat că a reuşit repede să se „reseteze“ după momentul despărţirii de clubul din Ghencea. „Mi-a fost foarte uşor să trec peste asta pentru că am avut şansa să lucrez cu oameni la fel de dedicaţi fotbalului ca şi mine“, a mărturisit managerul general al grupării din Urziceni.

„Meme“ a completat: „Sunt avantaje să conduci un club mai mic, cum ar fi lipsa presiunii rezultatelor, dar şi dezavantaje, precum felul în care echipa este tratată în anumite situaţii, dar ăsta e un subiect prea amplu pentru a putea fi rezumat în câteva cuvinte“.

Mihai Stoica îl apreciază foarte mult pe antrenorul echipei din Urziceni, Dan Petrescu, cel care a fost desemnat cel mai bun tehnician al anului 2008. „Îmi place foarte mult faptul că trăieşte numai pentru fotbal şi pentru echipa pe care o antrenează. Sper să colaborăm cât mai mult timp şi relaţia noastră să nu se schimbe“, a spus Stoica.

Cu un lot echilibrat, managerul general a fost de părere că Unirea Urziceni nu mai are nevoie de noi transferuri, mai ales dacă fundaşul Laszlo Balint, mijlocaşul Jacob Burns şi atacantul Daniel Stan vor reveni pe gazon după accidentările serioase suferite în vară.

„Dacă nu va pleca niciun jucător important şi dacă vor reveni cei trei accidentaţi, nu mai avem nevoie de întăriri“, a precizat Stoica, dar a ţinut să adauge legat de criza mondială care afectează şi cluburile: „La noi nu sunt probleme financiare deocamdată. Sperăm să nu fie. Nu poate retrograda nimeni din Liga I din această cauză, probleme pot apărea doar la obţinerea licenţelor de club profesionist“.

image

Am obosit să mă tot repet. Nu mă poate afecta ce se întâmplă la un club rival, iar Steaua asta este pentru Unirea Urziceni în momentul de faţă, un rival.

image


Mihai Stoica,
manager general
Unirea  Urziceni

image

În 2010 voi aştepta o propunere pentru prelungirea contractului cu Unirea. Dacă nu va veni, voi lua în considerare alte eventuale oferte. Sunt interesat doar de activitatea în cadrul unui club sau de cea în presa sportivă.

image


Mihai Stoica,
manager general
Unirea  Urziceni

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite