"Meci" Berlusconi-Murdoch, arbitrat de Camera de Comerţ din Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Sky, Mediaset, Rai - trei coloşi media care vor să transmită meciuri, pe bani grei
Sky, Mediaset, Rai - trei coloşi media care vor să transmită meciuri, pe bani grei

Mediaset (Berlusconi) vrea să difuzeze Campionatul Mondial de Fotbal, însă drepturile de difuzare au fost iniţial atribuite Rai. Ulterior, parte din acestea au fost cedate către Sky (Rupert Murdoch).

Istoria acestui război este complexă, potrivit "Il Giornale.It" .

Încă din 2005, Rai (reţeaua naţională de televiziune, difuzor de stat) a achiziţionat toate drepturile de difuzare a meciurilor din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud: o afacere de 350 de milioane de euro.

În noiembrie 2008, o parte din aceste drepturi au fost cedate reţelei Sky. Pe baza acordului, Sky urma să transmită toate cele 39 de partide din cadrul turneului, iar televiziunea de stat Rai putea să difuzeze cele mai interesante 25 de meciuri (mai ales cele în care joacă Naţionala Italiei). Se consideră că sunt evenimente de interes naţional, la care telespectatorii trebuie să aibă acces necondiţionat.

Ulterior, pentru alte 45 de milioane de euro, Sky ceda Rai drepturile de difuzare a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2010 de la Vancouver şi a Jocurilor Olimpice de Vara de la Londra, 2012. În plus, există şi controversa legată de faptul că Sky are drept de transmisie doar prin reţeaua satelitară, dar în fapt a interferat şi cu cea digitală. ("Corriere.It")

Mediaset a înaintat o cerere pentru a obţine drepturile de difuzare a meciurilor din Africa, în reţeaua digitală terestră.

Citeşte aici amănunte despre scandalul coloşilor din Italia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite