Ar fi fost mari dacă se juca o singură repriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua ... 3 : Lyon ... 2 PRIMA REPRIZĂ. Steaua a marcat trei goluri din trei faze în care mingea a prins cadrul porţii lui Lloris. Portarul Lloris şi fundaşii Cris şi Boumsong au fost

Steaua ... 3 : Lyon ... 2

PRIMA REPRIZĂ. Steaua a marcat trei goluri din trei faze în care mingea a prins cadrul porţii lui Lloris. Portarul Lloris şi fundaşii Cris şi Boumsong au fost dezastruoşi în prima parte a jocului. Zapata a salvat trei din cele cinci baloane care au prins cadrul porţii sale.

Steaua a început perfect jocul de marţi seară. După 11 minute conducea deja cu 2-0, dar la pauză avea să intre cu un avantaj minim, 3-2. Performanţa „roş-albaştrilor” este cu adevărat fantastică dacă ne uităm la statistică.

Astfel, românii au marcat trei goluri din trei faze în care mingea a prins cadrul porţii lui Lloris. Prin comparaţie, francezii au trimis de cinci ori pe spaţiul porţii steliste, însă în trei astfel de situaţii Zapata a intervenit providenţial. În total, oamenii lui Lăcătuş au şutat de cinci ori, în timp ce oamenii lui Claude Puel au tras de nouă ori la poarta columbianului. În ceea ce priveşte posesia, cele două formaţii au fost apropiate, 48% în dreptul steliştilor şi 52% în dreptul francezilor.

Prima parte a fost dezastruoasă pentru apărarea franceză, cei mai slabi fiind Lloris şi Cris. Acest fapt a fost evidenţiat şi de ziariştii francezi.

„Formaţia franceză a reuşit în 90 de minute să facă rezumatul întregului sezon, a avut o evoluţie precum un „montagne russe”. Steaua a deschis repede scorul, iar defensiva grupării de pe Rhone era total depăşită. Cris părea pierdut, iar Boumsong pierdea toate duelurile cu adversarii, în timp ce Lloris a ratat fiecare ocazie de a se dovedi decisiv”, a notat „Le Monde” despre prestaţia băieţilor lui Puel din primul mitan.

Steaua ... 0 : Lyon ... 3

REPRIZA SECUNDĂ.  „Roş-albaştrii” au reuşit să trimită un singur şut pe poarta francezilor. În momentele importante ale jocului, francezii i-au sufocat pe fotbaliştii lui Lăcătuş, ajungând la un moment dat la o posesie de 64%.

Repriza a doua a fost dezastruoasă pentru gazde, iar statistica ne va lămuri şi de această dată. Dacă elevii lui Lăcătuş au trimis doar trei şuturi către poarta lui Lloris, dintre care unul singur a prins cadrul porţii, adversarii au trimis mingea de 11 ori spre poarta lui Zapata, iar cinci astfel de lovituri au prins cadrul porţii, trei fiind transformate în gol.

În a doua parte a crescut şi numărul faulturilor făcute de stelişti, 12, faţă de 7 în prima parte, aceştia dovedind încă o dată că nu au putut ţine piept atacurilor coordonate de Juninho. Acest fapt este ilustrat şi de posesie. Chiar dacă la finalul reprizei cele două formaţii au avut valori aproximativ egale la posesie, 49% Steaua şi 51% Lyon, lucrurile se schimbă dacă această posesie este defalcată.

Astfel, până în minutul 75, perioadă în care francezii au marcat de două ori, ei au înregistrat o posesie de 64%, în timp ce steliştii s-au mulţumit să trimită mingea cât mai departe de poarta lui Zapata.

„Le-am spus fotbaliştilor să evităm jocul pe centru, să facem tot posibilul să câştigăm duelurile unu la unu, să ne dublăm, dar din păcate nu am reuşit întotdeauna, iar acest lucru ne-a costat mult. Am pierdut balonul la mijlocul terenului şi le-am dat posibilitatea să aibă o posesie bună şi să profite de forţa superioară de pătrundere”, a încercat Lăcătuş să explice tactica din a doua repriză.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite