FC Liverpool aşteaptă un cumpărător până la 31 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul englez FC Liverpool, care a primit mai multe oferte de a fi cumpărat, ultima de la un om de afaceri chinez, aşteaptă să îşi schimbe proprietarul până la 31 august, a anunţat, marţi, preşedintele grupării, Martin Broughton.

Miliardarul chinez Kenny Huang, din Hong Kong, este ultimul pretendent declarat pentru cumpărarea clubului din Liverpool. Conform presei engleze, el a înaintat deja o ofertă concretă, în special pe lângă banca britanică RBS, creditoare a 300 de milioane de euro pentru datoriile acumulate de club.

"Toate ofertele înaintate către RBS ajung, automat, la mine, iar decizia finală de vânzare este a Consiliului de Administraţie. Obiectivul nostru este să vindem clubul până la 31 august şi continuăm să lucrăm pentru a finaliza procedurile", a spus, marţi, Broughton, în The Guardian.

Broughton a mai spus că ia în considerare mai multe oferte, nu doar pe cea a chinezului, însă Huang ar putea pune imediat o sumă importantă de bani la dispoziţia managerului Roy Hodgson, pentru ca tehnicianul să efectueze mai multe transferuri.

Americanii George Gillett şi Tom Hicks au cumpărat clubul FC Liverpool, cu mare fast, în anul 2007, dar gruparea engleză a intrat într-o criză profundă, atât din punct de vedere financiar, cât şi sportiv. Cei doi oameni de afaceri au scos clubul la vânzare în aprilie 2010.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite