Ian Rush: “Bateţi Unirea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ian Rush l-a avut coleg pe Robboe Fowler (stânga) în atacul echipei FC Liverpool de la mijlocul anilor 90
Ian Rush l-a avut coleg pe Robboe Fowler (stânga) în atacul echipei FC Liverpool de la mijlocul anilor 90

Legendarul jucător al „cormoranilor" consideră că trupa lui Rafael Benitez trebuie să ajungă cu orice preţ în finala Ligii Europa.

În „Liverpool Echo" (n.r. - 110.000 tiraj zilnic de luni până sâmbătă), cotidian din regiunea Merseyside, din care face parte şi oraşul Beatles-ilor, Ian Rush vorbeşte despre şansele grupării de pe Anfield de a se clasa pe un loc de Liga Campionilor. Ian Rush şi-a amintit că a marcat de două ori în poarta lui Dinamo în 1984, pe fostul stadion "23 August", când „The Reds" s-au impus cu 2-1 în semifinalele Cupei Campionilor. Pe Anfield Road, Liverpool câştigase la limită, 1-0, prin reuşita lui Lee, în acel an englezii câştigând competiţia după o finală dramatică decisă de loteria penalty-urilor. „Am avut un meci foarte greu atunci, cu Dinamo, dar am reuşit să ne calificăm. Din acea echipă făceau parte Grobbelaar, Neal, Souness sau Kenny Dalglish. Românii practică un fotbal bazat pe contraatac. Nu ştiu nimic despre această echipă, decât că l-au avut antrenor pe Dan Petrescu", a afirmat Ian Rush.

Vrea să-i vadă în finală
Galezul, care a strâns 469 de meciuri în tricoul lui Liverpool, marcând 229 de goluri, susţine că echipa de pe Anfield trebuie să pună mai presus de orice campionatul, însă îi îndeamnă pe „cormorani" să ajungă în finala de la Hamburg. „Începem campania pentru Liga Europa în 2010 şi cred că suntem aici să câştigăm competiţia. Sunt sigur că suporterii şi-ar dori să meargă în finala de la Hamburg, dar până atunci trebuie să-i batem pe români. Ar fi o consolare câştigarea Ligii Europa, pentru că în Liga Campionilor nu am trecut nici de grupe. Oricum, prioritate este campionatul, să terminăm în primele patru", a încheiat Ian Rush. Acesta îl sfătuieşte pe Benitez să odihnească titularii pentru confruntarea cu Manchester City, de duminică.

„Asasinul" Pacheco, preferat de fani
Suporterii îşi doresc ca în meciul de mâine seară Benitez să titularizeze câţiva tineri, cum ar fi Pacheco, Irwin, Darby şi Spearing. Adus de la Barcelona, Pacheco are 19 ani şi este supranumit de fani „Asasinul", iar până acum a evoluat doar în două meciuri pentru Liverpool, cu Fiorentina în Ligă şi cu Wolverhampton în Premiership. „Dani Pacheco se antrenează cu echipa mare şi mă întreb zilnic dacă este momentul să-l titularizez. Dacă se pregăteşte bine ar putea juca în primul meci din acest an din Liga Europa", a explicat Benitez.


Unirea, cea mai slab cotată echipă din Liga Europa
Adversara de mâine seară a Unirii Urziceni, Liverpool, este favorită la câştigarea competiţiei, având o cotă de 6,5. Englezii sunt urmaţi de Valencia, cu o cotă de 8,5 şi de Juventus, cotă 11. Elevii lui Ronny Levy au ultima şansă la câştigarea Europa League, cu o cotă de 151 la casele de pariuri.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite