Messi atacă recordul lui Gerd Muller: câte goluri trebuie să mai marcheze pentru a-l depăşi pe german?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul Lionel Messi a marcat 76 de goluri în 2012, reuşind să-l depăşească deja pe brazilianul Pele, care a înscris de 75 de ori în anul 1958. Argentianul poate deveni cel mai prolific marcator pe parcursul unui an calendaristic dacă îl va depăşi pe neamţul Gerd Muller, care deţine recordul absolut.

După ce a trecut de Pele graţie celor 76 de goluri marcate în 59 de meciuri jucate în 2012, Lionel Messi urmăreşte doborârea recordului lui Gerd Muller, care a înscris de 85 de ori în anul calendaristic 1972. Astfel, starul Barcelonei trebuie să mai marcheze cel puţin nouă goluri pentru a-l egala pe german.

Înainte ca Messi să ajungă la cota 76, brazilianul Pele se afla pe locul doi în ierarhie, având 75 de goluri marcate pe parcursul anului 1958. Gerd Muller (85 de goluri în 60 de meciuri jucate pentru Bayern Munchen şi Germania de Vest în 1972) deţine încă recordul în acest top, dar Messi mai are de jucat încă nouă meciuri pentru Barcelona în 2012, având toate şansele să doboare supremaţia lui Muller.
De menţionat este că Lionel Messi, câştigător de trei ori al Balonului de Aur, este în cursă pentru obţinerea acestui prestigios trofeu pentru al patrulea an consecutiv. Decernarea premiului va avea loc în ianuarie 2013, notează site-ul goal.com.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite