Klose vrea să-l depăşească pe Gerd Müller

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klose (stânga) ar putea ajunge la Real
Klose (stânga) ar putea ajunge la Real

Atacantul Miroslav Klose, care a marcat, sâmbătă, în poarta selecţionatei Kazahstanului, al 60-lea şi al 61-lea său gol pentru echipa naţională a Germaniei, doreşte să depăşească recordul deţinut de Gerd Müller, cu 68 de reuşite, informează AFP.

"Acum, că sunt atât de aproape, vreau să dobor acest record. Am vorbit cu Gerd. Mi-a spus că nu va fi supărat dacă îl voi depăşi, ci dimpotrivă, se va bucura pentru mine. Oricum, el va rămâne «Bombardierul»", a declarat Klose", care a jucat al 107-lea său pentru Germania, la 10 ani după prima selecţie.

Gerd Müller, supranumit "Bombardierul", a marcat 68 de goluri în 62 de meciuri disputate la echipa naţională în perioada 1967-1974.

Klose a marcat cel puţin o dată în fiecare din ultimele şase meciuri ale echipei naţionale, ceea ce nu mai reuşise niciun al fotbalist german în ultimii 30 de ani.

Dacă va juca, marţi, împotriva Australiei, Klose îl va egala pe fostul atacant Jürgen Klinsmann la numărul de meciuri în reprezentativa Germaniei, 108, acesta fiind al doilea în respectiva ierarhie, după Lothar Matthäus (150).

"Voi împlini, la vară, 33 de ani, şi sper că picioarele mă vor ajuta să mai joc câteva meciuri. Dar să depăşesc 150 de selecţii mi se pare iluzoriu", a mai spus Klose.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite