Şi-au luat antrenor de „judeţeană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Câinii“ au bătut palma cu italianul Dario Bonetti, care deţine un CV modest. El a fost propus la Dinamo de Marius Vizer, un posibil viitor acţionar în „Ştefan cel Mare“. Noul antrenor al lui Dinamo a fost un mare fotbalist, dar, ca tehnician, a condus echipe care se zbăteau, prin ligile inferioare, să scape de retrogradare.

Dario Bonetti a „aterizat” ieri la prânz la Bucureşti. A fost chemat de Cristi Borcea şi prietenul său Marius Vizer să preia Dinamo. Este succesorul lui Mircea Rednic şi a semnat un contract pe următorii doi ani.

Un anonim, ca antrenor, dar un personaj care prinde contur privind bogata sa carieră de jucător. Tehnicianul a obţinut un salariu de 180.000 de euro pe sezon, având drept obiectiv calificarea în grupele Europa League. Cărţile erau făcute pentru Bonetti încă de duminică seară, când s-au şi rezervat biletele lui de avion.

Cere agresivitate şi joacă 4-1-3-2

Foarte probabil, Dario Bonetti nu va fi singura noutate din organigrama clubului. Borcea vrea să salveze bugetul lui Dinamo cu banii lui Marius Vizer, aşteptat ca acţionar, mai ales după ce a intermediat aducerea lui Bonetti, pe care-l ştie de la Sopron.

Italianul se mai cunoaşte din România cu Constantin Niculae, preparator fizic la Dinamo şi cu care a lucrat în Ungaria. „Dario este un antrenor bun, preferă sistemul ofensiv al Spaniei, acel 4-1-3-2”, a spus „Sensei”.

Bonetti imprimă şi un stil agresiv echipelor pe care le pregăteşte, iar tocmai de aceea jucătorii săi primesc multe „roşii” de-a lungul unui sezon.

La Dinamo, Bonetti va fi ajutat de Liviu Ciobotariu, Constantin Niculae şi Mircea Oaide. De asemenea, el îşi va aduce din Italia un antrenor cu portarii care îl va înlocui pe Marius Bratu.

A jucat la Roma, Milan şi Juventus

Deşi CV-ul de antrenor al lui Bonetti nu dă pe nimeni pe spate, cariera de jucător a italianului este foarte impresionantă. Fundaş de meserie, noul tehnician al lui Dinamo a trecut pe la nume mari din „Cizmă”, cum ar fi Roma, Milan, Juventus sau Sampdoria. În 1984, pe când juca la Roma, a fost titular în finala Cupei Campionilor, pierdută cu Liverpool la penalty-uri, iar la Juventus (1989-1991) a jucat alături de fostul antrenor al Craiovei, Nicolo Napoli.

Program

Dario Bonetti s-a întors ieri în Italia, dar mâine va fi prezent la reunirea lotului ce va avea loc la ora 10.00. Italianul va fi prezentat luni ca noul antrenor al lui Dinamo.

Unde a antrenat Bonetti

    SEZON    ECHIPA     NIVEL

1999-2000    Sestrese (Italia)    Amatori
2000-2002    FC Dundee (Scoţia)*    Prima Ligă
2005    Potenza (Italia)    Serie C2
2006-2007    Sopron (Ungaria)    Prima Ligă
2007-2008    Gallipoli (Italia)    Serie C1
2008    Juve Stabia (Italia)    Serie C1

* a fost antrenor secund

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite