Surpriză: şi ei au jucat fotbal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinu Gheorghe a fost campion cu juniorii lui Dinamo, Marian Iancu era atacant, în vreme ce Dumitru Dragomir se considera un vitezist! În general se spune despre conducătorii din fotbal că nu se pricep la fenomen pentru că nu au dat niciodată cu piciorul într-o minge.

Totuşi,  Mihai Stoica, Marian Iancu sau chiar Gigi Becali au avut tentative de a deveni fotbalişti.

Mihai Stoica (manager Unirea Urziceni) a fost junior la Oţelul Galaţi, pe postul de mijlocaş central. Pe vremea când era deja conducător la Galaţi, Mihai Stoica juca de plăcere pentru Voinţa Şiviţa, echipă din Divizia D gălăţeană.

Ioan Becali (impresar)  a jucat fundaş dreapta la copii la Dinamo şi la juniori la Voinţa Bucureşti. În plus, a avut o scurtă escală la Marina Mangalia în 1972. „Domle, era bun. N-aţi văzut că şi acum ştie să lovească mingea? S-a lăsat pentru că... a apucat-o pe alt drum”, îşi aminteşte fratele lui Giovani, Victor Becali.

Marian Iancu (patron FC Timişoara)
a jucat până în Divizia D, la Electroaparataj. A început ca portar, dar apoi a trecut în faţă, ca atacant. Apropiaţii spun că Marian se asemăna cu Rodion Cămătaru şi că avea de atunci aptitudini de lider.

Gigi Becali (patron Steaua)
a trecut câteva zile prin curtea lui Dinamo, pe vremea când era copil. „Am dat câteva probe, după care m-au dat afară”, şi-a amintit Gigi, care n-avea nicio treabă cu fotbalul.

Adrian Porumboiu (patron SC Vaslui) a jucat ca mijlocaş central la FC Argeş, Gloria Slatina, Gloria Bârlad, Chimia Râmnicu Vâlcea şi Viitorul Vaslui. La 29 de ani, a renunţat la activitatea de jucător. „Era nevoie de un arbitru bun!”, a glumit finanţatorul echipei vasluiene.

Gheorghe Chivorchian (preşedinte FC Timişoara) a fost portar la Bradul Roznov, Letea Bacău, Steaua, Sportul Studenţesc, Metalul Plopeni şi Ceahlăul. „În 1973, am fost luat la tineretul Stelei. La un moment dat, chiar trebuia să apăr la echipa mare, pentru că toţi portarii erau accidentaţi. Din păcate, am fost operat de peritonită”, îşi aminteşte Chivorchian, care s-a retras la 31 de ani.

Viorel Hizo (antrenor Rapid) a fost portar în Divizia B, la ASA Sibiu. Hizo a apărat până la 24 de ani, după care a fost nevoit să se lase din cauza accidentărilor dese.

Jean Pădureanu (preşedinte Gloria Bistriţa) a evoluat la tineretul Universităţii Craiova, al Stelei şi la Gloria Bistriţa. „Am început ca fundaş lateral, apoi am trecut fundaş central. Eram un jucător bun de Divizia B, înalt, atletic. Gândeam foarte mult în teren, pe asta mă bazam”, povesteşte Pădureanu, retras la 36 de ani.

Dumitru Dragomir (preşedinte LPF)
a fost fundaş lateral la Nitramonia Făgăraş, Universitatea Craiova (tineret), Chimia Râmnicu Vâlcea. „Eram un vitezist! La fugă, nu mă întrecea nimeni”, se laudă actualul preşedinte al LPF, care la 26 de ani a devenit cel mai tânăr conducător de club.

Ion Crăciunescu (fost arbitru internaţional) a evoluat la tineretul Universităţii Craiova şi la Chimia Râmnicu Vâlcea ca fundaş dreapta şi ca mijlocaş. Crăciunescu a bifat o selecţie în lotul de juniori al României şi una în selecţionata divizionară B.
Gheorghe Ştefan (preşedinte Ceahlăul) a fost mijlocaş la juniorii Ceahlăului. N-a depăşit acest nivel.

Dinu Gheorghe (preşedinte Braşov)
a fost fundaş central la juniorii lui Dinamo, coleg de echipă cu Ionel Augustin şi cu Ion Marin. „Am câştigat titlul naţional la această categorie, în 1973. Dinu a ajuns la tineret, după care s-a lăsat, s-a dus la şcoala profesională“, îşi aminteşte Augustin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite