A început derby-ul Lupescu-Dragomir!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A început derby-ul Lupescu-Dragomir!
A început derby-ul Lupescu-Dragomir!

Nu cu mult timp în urmă, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, se arăta un susţinător fervent al lui Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu. Dar, după ce România a ratat

Nu cu mult timp în urmă, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, se arăta un susţinător fervent al lui Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu. Dar, după ce România a ratat calificarea în sferturile de finală de la Euro 2008, Dragomir a sărit la gâtul directorului general al LPF.

"Sunt câţiva trepăduşi pe lângă echipa naţională care nu au niciun merit şi câştigă aceleaşi prime ca şi jucătorii. La Federaţie trebuie să vină oameni capabili precum Gică Popescu. Ce, se compară Lupescu cu Gică Popescu?", a spus Dragomir.

Şeful LPF s-a supărat şi pe selecţioner şi este decis să termine prietenia cu acesta. "Eu i-am luat apărarea lui Piţurcă ani de zile şi când a trebuit el să intervină a uitat, aşa cum mai uit şi eu acum. Să îi mai ia şi alţii apărarea", a mai adăugat Dragomir.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a cerut demisia directorului general al FRF

Dragomir crede că cel mai bun membru al delegaţiei de la Euro a fost preşedintele FRF, Mircea Sandu. În schimb, şeful LPF a cerut înlocuirea lui Ionuţ Lupescu cu Gică Popescu.

Înfrângerea din meciul cu Olanda, ultimul al României de la Euro, a aruncat în aer fotbalul românesc. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, îl arată cu degetul pe directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, şi îl învinuieşte pe acesta de ratarea calificării în sferturi.

Gică Popescu, lăudat de Corleone

"Mircea Sandu şi-a făcut datoria pe deplin la Euro. Victor Piţurcă şi-a făcut-o în proporţie de 95%. Dar sunt câţiva trepăduşi pe lângă echipa naţională care nu au niciun merit şi câştigă aceleaşi prime ca şi jucătorii. La Federaţie trebuie să vină oameni capabili precum Gică Popescu. Se compară Lupescu cu Gică Popescu? O să spun eu mai multe după ce se termină Campionatul European", a tunat Dragomir, la postul de televiziune Sport.ro.

Trebuie menţionat însă că Lupescu şi Dragomir s-au contrat de mai multe ori în ultimul timp, iar totul a culminat cu neincluderea preşedintelui LPF în avionul delegaţiei române care a făcut deplasare în Elveţia.

Săgeţi către Piţi

Dacă pe Lupescu l-a criticat, Dragomir s-a arătat de partea selecţionerului şi susţine prezenţa acestuia pe banca tehnică a României.

"Este o greşeală ca el să fie dat afară. Eu nu mai trebuie să îi iau apărarea lui Piţurcă. Eu i-am luat-o ani de zile şi când a trebuit el să intervină a uitat, aşa cum am uitat şi eu acum. Să-i mai ia şi alţii apărarea", a menţionat şeful LPF, care crede că Piţurcă trebuie să remanieze lotul dacă vrea să facă performanţă.

"Avem vreo 6-7 fotbalişti buni şi restul sportivi, de ce să nu spunem lucrurilor pe nume. Este clar că Piţurcă trebuie să remedieze atât lotul, cât şi jocul. Eu am fost sigur că în meciul cu Olanda, lui Mutu nu o să îi iasă nimic, pentru că a vrut prea mult", a mai adăugat Dumitru Dragomir.

"Sunt câţiva trepăduşi pe lângă echipa naţională care nu au niciun merit şi câştigă aceleaşi prime ca şi jucătorii. La Federaţie trebuie să vină oameni capabili precum Gică Popescu. Ce, se compară Lupescu cu Gică Popescu?

Dumitru Dragomir,
preşedinte LPF

Gheorghe Popescu: "Nu avem valoare"

Fostul internaţional Gheorghe Popescu s-a arătat dezamăgit de prestaţia României la Euro, în ciuda rezultatelor de egalitate înregistrate cu Franţa şi Italia.

"Generaţia mea, când juca decisiv, avea altă personalitate. Echipa naţională nu a făcut niciun meci bun la Euro. În meciul cu Italia am primit cadou un penalty, le-au anulat un gol valabil şi am marcat dintr-o eroare a lor. Nu avem încă valoarea şi puterea să mergem într-o fază superioară a unei competiţii", a spus Popescu, care a mai adăugat că jucătorii din "generaţia de aur" aveau mai multă personalitate şi mai mult caracter.

Cu toate acestea, "Baciul" nu este de acord cu schimbări drastice în naţională. "Nu trebuie schimbat nimic. Să se continue actuala strategie. Am avut jucători care au evoluat în premieră la un turneu final, iar acest lucru nu poate să fie decât benefic pentru viitor", a precizat Gheorghe Popescu.

"Generaţia mea, când juca decisiv, avea altă personalitate. Echipa naţională nu a făcut niciun meci bun la Euro. În meciul cu Italia am primit cadou un penalty, le-au anulat un gol valabil şi am marcat dintr-o eroare a lor.

Gheorghe Popescu,
fost internaţional

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite