„Am fost huiduit în Ghencea!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adi Ilie povesteşte cum a fost primit de fanii roş-albaştri când a jucat cu Valencia pe terenul Stelei, în 1998. Fostul jucător este de părere că atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, va avea de înfruntat o atmosferă teribilă la meciul de mâine contra Stelei.

Steaua întâlneşte mâine pe AC Fiorentina în ultimul meci al Grupei F al Ligii Campionilor. Principalul pericol pentru poarta lui Zapata este Adrian Mutu, românul din atacul italienilor.

Adrian Ilie, fosta glorie a Stelei, a trăit o experienţă asemănătoare în 1998, când, după doi ani de la plecarea din Ghencea, s-a întors ca adversar, în tricoul Valenciei. A fost un meci din turul întâi al Cupei UEFA, în care spaniolii s-au impus cu 4-3, iar Adi Ilie a marcat primele două goluri ale „liliecilor”.

Deşi a jucat peste 100 de meciuri pentru Steaua şi a marcat 42 de goluri, Ilie nu are amintiri plăcute de la acel meci. „Plecasem de doi ani din Ghencea, unde cred că am lăsat lucruri bune în urmă. Nu ştiu cum se va simţi Mutu miercuri, dar mie mi-a fost greu, pentru că în sufletul meu rămăsesem stelist.

Din păcate nu am fost primit bine. Am fost fluierat de fani încă de la antrenamentul oficial. Am discutat cu antrenorul şi am decis să intru pe teren şi să-mi fac datoria ca un jucător profesionist. După ce am dat cele două goluri, am fost huiduit de tot stadionul. La pauză, antrenorul a decis să nu mai continui. Nu a vrut să rişte”, şi-a amintit Ilie.

Fratele lui Adrian, Sabin, jucase cu Fenerbahce în Ghencea cu un an înainte. Fost stelist şi el, Sabin a fost primit cu aplauze de fani, dar după ce a trimis mingea în bară şi a obţinut o lovitură de pedeapsă, recunoştinţa fanilor s-a transformat în huiduieli şi înjurături.

 „Mutu va fi ambiţionat”

Ilie crede că Mutu va avea parte o atmosferă cel puţin la fel de ostilă.

„Eu sper să se mai fi schimbat lucrurile în ultimii zece ani, dar totuşi nu cred că va scăpa de fluierături. Eu am fost înjurat ca fost stelist, darămite el ca fost dinamovist. S-ar putea să fie mai rău. Atmosfera ostilă îl va ambiţiona însă mai tare.

Este normal să te simţi aşa”, a mai spus Ilie. Mutu a intrat în colimatorul fanilor stelişti după ce, înaintea meciului tur, a declarat: „Vreau să dau cel puţin un gol cu Steaua, pe care să-l dedic familiei şi tuturor dinamoviştilor”.

Şi rapidistul Daniel Pancu a fost înjurat în Ghencea

În noiembrie 2004, Steaua a întâlnit Ghencea pe Beşiktaş Istanbul, la care juca fostul rapidist Daniel Pancu. Fotbalistul fusese întâmpinat la aeroport de fani giuleşteni care i-au atârnat de gât un fular vişiniu şi i-au urat să bată pe Steaua.

Suporterii din Ghencea l-au huiduit pe Pancu încă de la încălzire şi l-au fluierat şi înjurat pe toată durata partidei indiferent dacă era sau nu la minge. Pancu a fost cel mai bun jucător al lui Beşiktaş în acel meci de Cupa UEFA, fiind de două ori foarte aproape de gol.

image

Nu am fost primit bine. Am fost fluierat de fani încă de la antrenamentul oficial. După ce am dat cele două goluri, am fost huiduit de tot stadionul.

image



Adrian Ilie, fost jucător stelist

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite