„Luaţi-vă gândul de la Andone!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Badea va pleca în Emirate pentru a negocia cu tehnicianul de la Al-Ahli, însă arabii îi transmit că nu se pune problema să renunţe la Ando. „Adevărul“ l-a contactat pe Khalifah Sulaiman, şeicul care conduce Al-Ahli, pentru a afla dacă formaţia din Dubai ia în calcul despărţirea de Andone după startul slab de sezon.

Dario Bonetti e deja istorie! De azi, profitând de faptul că Liga I se va întrerupe până la data de 17 octombrie, acţionarii vor demara negocierile cu posibilii succesori ai italianului.

Primul nume pe listă? Ioan Andone, actualmente la Al-Ahli Dubai. De ce este Ando pe capul listei şefilor? Din mai multe motive. În primul rând, şi Badea, şi Borcea, şi Turcu agreează varianta readucerii în „Ştefan cel Mare“ a tehnicianului care a cucerit un titlu şi trei Cupe ale României cu Dinamo.

Apoi, toţi cei trei acţionari sunt de acord că există o datorie morală faţă de Ando, cel care în 2005, exact înainte de Crăciun, a fost demis de la Dinamo, deşi echipa era pe primul loc! Pentru a înlesni tratativele, Nicolae Badea l-a sunat pe „Fălcos” şi l-a anunţat că zilele viitoare ajunge în Dubai.

Şefii roş-albilor mizează pe faptul că Andone va putea pleca relativ uşor de la arabi întrucât a avut un start dezastruos de sezon în Emirate, pierzând toate partidele oficiale!

Preşedintele celor de la Al‑Ahli, Khalifah Suleiman, le‑a stricat însă socotelile „câinilor”. „Dinamo îl vrea pe Andone? Din păcate, va trebui să găsească alt antrenor fiindcă Andone e sub contract cu Al-Ahli şi nu se pune problema să ne despărţim de el. Noi avem planuri pe termen lung cu Andone. În decembrie, cu el pe bancă vom participa la Campionatul Mondial al Cluburilor. Într-adevăr, am avut un start slab de sezon, dar ştim care sunt cauzele. Avem o echipă de indisponibili, iar în aceste condiţii antrenorul n-are prea multe soluţii la dispoziţie. Vă asigur că Andone are tot sprijinul nostru şi nu se pune problema să-l dăm afară“, a declarat Khalifah Suleiman pentru „Adevărul“.

Alte variante: Rednic, Bakero şi Badea

Având în vedere poziţia fermă a clubului din Emirate, sunt mari şanse ca dinamoviştii să fie nevoiţi să aleagă viitorul antrenor dintre Mircea Rednic, Ionuţ Badea şi Jose Maria Bakero. Primii doi sunt sub contract cu Alania, respectiv FC Argeş. În aceste condiţii, cea mai ieftină şi accesibilă soluţie pare a fi Bakero.

 Din păcate, singura „calitate“ a lui Bakero pare a fi că e prieten cu Ioan Becali. CV-ul său ca antrenor principal este modest. Cu Malaga B în Liga a II-a s-a chinuit pentru a scăpa de retrogradare, iar la Real Sociedad a fost demis după şapte meciuri! În rest, a lucrat ca secund pentru Serra Ferrer, Van Gaal şi Ronald Koeman.

image

Vorbim de Dinamo doar dacă cei de la Al-Ahli Dubai îmi întrerup contractul.

image


Ioan Andone
antrenor Al-Ahli Dubai

image

Dinamo e în inima mea, dar eu acum sunt la Alania şi vreau ca în iarnă să promovez în prima ligă din Rusia.

image


Mircea Rednic
antrenor Alania Vladikavkaz

Amendă pentru Bonetti, în loc de salariu!

Dario Bonetti a fost dat afară de la Dinamo, însă dinamoviştii nu au scăpat, deocamdată, de italian. Acesta pretinde că trebuie să-şi primească toţi banii până la finalul contractului, adică 300.000 de euro! Potrivit unei clauze, în cazul în care tehnicianului i se reziliează unilateral înţelegerea, atunci el trebuie să primească o sumă egală cu salariul rămas de plată până la finalul contractului.

Pentru a scăpa de achitarea despăgubirilor, Borcea şi Turcu au un plan: să-l amendeze drastic pe Bonetti pentru declaraţii defăimătoare. Într-un interviu acordat în „Adevărul”, tehnicianul l-a catalogat pe Borcea drept „un nimeni”, iar despre Turcu a spus: „Mă atacă fiindcă e invidios că eu sunt înalt şi frumos, iar el mic şi urât”.

Aflând de intenţia acţionarilor, Bonetti a reacţionat: „Borcea să-şi dea singur o amendă fiindcă el m-a atacat pe mine primul!”. Scandalul poate fi evitat, dacă Bonetti şi Badea se înţeleg azi pentru o despărţire pe cale amiabilă. Altfel, italianul va face plângere la FIFA!

„Borcea mă suna şi îmi zicea pe cine să bag“

Bonetti nu se potoleşte! „Fraţii Becali au legătură cu demiterea mea. S-au grăbit cu schimbarea mea din funcţie fiindcă dacă reveneau jucători ca Marius Niculae şi Florin Bratu, atunci aş fi obţinut rezultate mai bune şi cei care m-au contestat nu mai puteau să scape de mine”, şi-a început Bonetti discursul la Sport Total FM.

„Borcea mă suna şi îmi spunea să bag un jucător sau altul. E un lucru normal între un antrenor şi un conducător. Se întâmplă şi în alte părţi. Ceea ce nu este normal este că în România comandă banul, şi unde comandă banul nu e cultură!”, a încheiat italianul.

I-au ajuns blestemele lui Bonetti

image

Stanca (în negru) l-a consolat pe Zicu pentru ratările de final



Dinamo a remizat cu Pandurii într-o seară în care fotbalul a trecut pe planul doi. Adevăratul meci a fost cel al suporterilor cu acţionarii. În plin câmp de război s-a strecurat şi un mesaj de suflet: „Cătălin Hîldan, Unicul Căpitan”. Din păcate, comemorarea celor nouă ani de la moartea legendei „câinilor” s-a suprapus cu o altă moarte, de data aceasta una clinică: a spiritului roş-alb.

Fanii au scandat împotriva propriei formaţii şi l-au înjurat şi pe Ion Marin, vinovat în opinia lor de vânarea postului lui Bonetti.
În prima repriză, o singură data s-a oprit potopul de înjurături, în minutul 8, când Tamaş a înscris din penalty.

Apoi, din nou rafale de înjurături şi ameninţări, chiar şi la adresa lui Dumitru Dragomir şi a clanului Becali. Paradoxal, Dinamo a scăpat de Bonetti, dar aseară a jucat exact ca pe vremea italianului, adică defensiv, fără forţă şi absurd de timidă în faţa porţii adverse.

După pauză, amorţeala „câinilor” a fost speculată de Cardoso  în urma unui corner. De aici până la final, roş-albii au atacat haotic, dar parcă au fost blestemaţi de italianul pe care Turcu l-a numit „cel mai slab antrenor al echipei din ultimii 20 de ani”.

Meciul s-a încheiat 1-1, însă între acţionari şi suporteri războiul abia a început. Un lucru e clar: cel care va veni în locul lui Bonetti va avea o viaţă infernală, indiferent de numele său. De altfel, aseară, galeria „câinilor” a scandat un mesaj către cel dorit de şefi pentru preluarea echipei: „Ando, nu veni!”.

1 - 1

Dinamo: Dolha – Scarlatache, L. Goian, Moţi, Pulhac – Torje, Kone, Boştină, Ad. Cristea (75 Niculescu) – Alexe (54 Zicu), An. Cristea. 

Antrenor: Ion Marin

Pandurii: Stanca – I. Stancu (46 Hidişan), Chibulcutean, A. Rusu, Cardoso – Nalaţi, Murgan, Fl. Stângă, Păcurar, Dedu (70 Tilincă) – Stromajer (81 Arrieta).

Antrenor: Sorin Cârţu

Goluri: Tamaş 8-pen. / Cardoso 52

Stadion „Dinamo“: 2.000

Arbitru: Georgian Ionescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite