Franţa nu e cap de serie la Mondiale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Therry Henry (stânga) unul dintre veteranii echipei Franţei
Therry Henry (stânga) unul dintre veteranii echipei Franţei

Forul mondial de fotbal a decis ca Franţa, campioana mondială din 1998 şi finalista din 2006, să nu fie inclusă în urna capilor de serie pentru tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial din 2010, informează site-ul oficial al FIFA.

Cele opt echipe naţionale capi de serie sunt gazda Africa de Sud, Italia, deţinătoarea titlului, alături de Argentina, Brazilia, Anglia, Germania, Olanda şi Spania. FIFA a precizat că urnele valorice au fost compuse în funcţie de clasamentul pe luna octombrie 2009.

În urna a doua se vor afla echipele din Asia (Australia, Japonia, Coreea de Nord şi Coreea de Sud), cele din zona Americii de Nord, Centrale şi din Caraibe (Honduras, Mexic, Statele Unite) şi Oceania (Noua Zeelanda).

În urna a treia se găsesc formaţiile din Africa (Algeria, Camerun, Coasta de Fildeş, Ghana, Nigeria) şi America de Sud (Chile, Paraguay, Uruguay).

Echipele naţionale din Europa se vor afla în urna a patra. Acestea sunt: Danemarca, Franţa, Grecia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Elveţia.

Gazda Africa de Sud va ocupa automat poziţia A1, iar restul echipelor vor fi plasate în grupele de la B la H, pe prima poziţie.

Vor fi respectate şi criteriile geografice, ceea ce înseamnă că două ţări din aceeaşi confederaţie nu vor fi în aceeaşi grupă, cu excepţia celor din Europa, unde pot fi cel mult două în aceeaşi grupă.

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial din 2010 va avea loc vineri, la Cape Town.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite