FOTBAL: Lucescu:"Am contribut la creşterea fotbalului din Ucraina"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a afirmat că este fericit de calificarea în semifinalele Cupei, după ce a eliminat pe Dinamo Kiev, şi consideră că în ultimii ani a ajutat foarte mult campionatul ucrainean.

"Ambele echipe au jucat foarte bine, iar atmosfera din tribune a fost grozavă. Poate să fie comparată cu cea de pe marile stadioane, precum cele unde joacă Barcelona, Real sau Valencia. Cred că am câştigat meritat. Dinamo este o formaţie puternică, dar ştim cum să jucăm împotriva lor. Sunt mulţumit de rezultat şi de modul în care a evoluat echipa mea", a spus Mircea Lucescu.

Tehnicianul a adăugat că atacurile echipei sale au fost de multe ori oprite prin faulturi dure, iar arbitrul ar fi putut să acorde şi un penalty pentru Şahtior. "Această victorie este una foarte importantă pentru că ne dă încredere în vederea următoarelor meciuri", a explicat acesta.

"Nu contează foarte mult dacă s-ar fi jucat în două manşe, deoarece obiectivul nostru era să câştigăm. Nu ne-am gândit să ajungem în prelungiri şi la lovituri de departajare. Au fost şi unele decizii care pot fi contestate, voi urmări reluările. Presupun că arbitrul a decis câteodată în favoarea rivalei noastre", a fost de părere tehnicianul lui Şahtior.

"Fotbalul se joacă altfel într-o atmosferă aşa de bună. Îţi dă mai multă putere. Este plăcut pentru mine că fotbalul din campionat a crescut şi poate că mi-am adus şi eu contribuţia la aceste schimbări. Au fost unele comentarii negative la adresa mea din partea lui Dinamo, pentru că ei sunt în grupele Ligii Campionilor, dar noi am adus multe puncte Ucrainei. Probabil am făcut multe lucruri bune pentru campionatul ucrainean, nu numai vorbe. Eu respect jucătorii şi clubul Dinamo, dar mă opun sistemului, deoarece echipe precum Metalist sau Dnepr nu au şanse egale. Pot să şi dovedesc acest lucru", a declarat antrenorul român. 

Şahtior Doneţk a câştigat miercuri, pe teren propriu, scor 2-0, partida cu rivala Dinamo Kiev, contând pentru sferturile de finală ale Cupei Ucrainei, şi a obţinut accesul în penultimul act al competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite