Se încinge fotbalul în această toamnă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se încinge fotbalul  în această toamnă!
Se încinge fotbalul în această toamnă!

Ultimele luni din 2009, cele mai aglomerate din istoria fotbalului nostru, cu 171 de meciuri în 98 de zile. Până pe la decembrie, microbiştii români vor fi „sufocaţi” de derularea etapelor din Liga I, de grupele cupelor europene, precum şi de partidele oficiale ale echipelor naţionale.

Dacă jucătorii şi antrenorii se plâng deseori de programul aglomerat folosind expresia „un meci la trei zile”, pentru suporteri lucrurile stau şi mai rău. Adică „două meciuri la trei zile”!

Analizând ceea ce ne propun următoarele trei luni din punct de vedere fotbalistic, e foarte greu de găsit date libere, în care să nu fie programat vreun meci cu reprezentare românească.

Practic, din 98 de zile, 62 vor fi rezervate sportului-rege, fără să includem aici evenimentele de pe plan internaţional.

Principalul motiv pentru „suplimentul” de fotbal care ne aşteaptă îl găsim în participarea europeană-record. Astfel, într-un an în care echipa naţională n-a strălucit, echipele de club au luat cu asalt Europa.

Vom avea pentru prima dată cinci echipe în faza grupelor, una în Liga Campionilor şi patru în Liga Europei, cu 30 de meciuri garantate, indiferent de rezultate.

Apoi, au mai rămas 12 runde din turul Ligii I, adică alte 108 întâlniri, plus şaisprezecimile şi optimile de finală ale Cupei României Timişoreana.

Completând cu cele cinci meciuri oficiale ale „tricolorilor”, mari şi mici, ajungem la totalul de 171 de partide disputate în aproximativ trei luni.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite