A murit după un meci de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A murit după un meci de fotbal
A murit după un meci de fotbal

Fostul fotbalist Mihai Baicu s-a stins din viaţă luni seara în urma unui stop cardiac, în ciuda eforturilor disperate ale medicilor.„Mi-e rău!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale lui Mihai Baicu, fotbalist care a evoluat la mai multe echipe din Liga I, dar şi din Italia.

Fotbalul românesc este din nou în doliu. Mihai Baicu, fost jucător la FC Naţional, Ceahlăul, Braşov, Foresta şi Farul, a decedat luni seară, în urma unui stop cardiac. Tragedia a survenit când acesta era la „o miuţă“ cu prietenii.

Citiţi şi:

Jucătorii sunt şocaţi de moartea fotbalistului Mihai Baicu
Viaţă de fotbalist, curmată la 33 de ani de un stop cardiac

„A pierdut un meci şi a ieşit de pe teren. S-a aşezat la terasă să bea o cafea, apoi, dintr-odată, a zis: «Mi-e rău». S-a ridicat brusc de pe scaun şi apoi a căzut lat“, ne-a povestit unul dintre băieţii care se ocupă cu îngrijirea terenului unde s-a petrecut nefericitul eveniment.

Medicii au încercat să-l resusciteze 40 de minute

„Am chemat imediat salvarea, dar nu au mai avut ce să-i facă. Medicii s-au chinuit peste 40 de minute să-l readucă la viaţă. A fost inutil... Câteva minute a mai respirat până să vină salvarea, dar atât...”, ne-a mai spus martorul.

Relatarea a fost confirmată şi de cel mai bun prieten al fostului fotbalist, Ciprian Mozacu: „Am ajuns repede şi eu, din păcate însă prea târziu să-l mai prind în viaţă. E incredibil ce s-a întâmplat. Nu se aştepta nimeni la aşa ceva. Nu avea probleme medicale, nu suferea de inimă. Făcea mult sport, venea la fotbal de două- trei ori pe săptămână”.

Simona Baicu: „Visul lui a fost naţionala“

În casa familiei Baicu, din cartierul bucureştean 13 Septembrie, era jale mare. Mama fostului fotbalist şi Simona, soţia acestuia, plângeau în hohote la căpătâiul tânărului dispărut subit.

image

Baicu (galben), într-un duel cu rapidistul Iencsi, pe vremea când evolua la Braşov   Foto: Mediafax



„Nu îmi vine să cred că nu mai este...Vorbesc cu el şi aştept să-mi răspundă”, ne spune înlăcrimată Simona Baicu. „A avut multe satisfacţii ca fotbalist, dar visul său cel mare era să ajungă să joace măcar un meci la echipa naţională”, povesteşte nevasta fostului sportiv.

image

Mihai Baicu a fost unul dintre cei mai puternici atacanţi români. L-am avut coleg la Foresta şi îmi amintesc de el că înscria foarte multe goluri.

image


Dorin Goian
fundaş Steaua

image

Pentru el, cea mai mare fericire era când apărea în ziare şi reviste. Îşi suna toţi prietenii şi-i punea să cumpere presa să-l vadă.

image


Simona Baicu
soţia fotbalistului

image

Dacă era mai serios, Baicu ar fi jucat şi la naţională. Lui i-a plăcut fotbalul, dar l-a practicat doar din talent. A fost un vârf foarte valoros şi putea mult mai mult.

image


Marin Barbu
antrenor

Suspendat pentru că a luat apărarea unor colegi

image

Atacantul a înscris golul victoriei într-un meci Farul – Universitatea Craiova, scor 2-1  Foto: Mediafax


Mihai Baicu a fost implicat în anul 2004 într-un caz de dopaj. Jucătorii echipei Farul Constanţa, Iulian Apostol şi Adrian Senin, au fost depistaţi la un control doping că au luat Furosemid, diuretic care maschează substanţele dopante, aflat pe lista medicamentelor interzise.

„A vrut să ne ajute“

image

După ce a jucat „o miuţă“, Baicu şi-a comandat, la această masă, o cafea, şi imediat i s-a făcut rău



Baicu a declarat după depistarea celor doi că luase medicamentul pentru a slăbi, la recomandarea medicului său, şi că a completat probele de urină ale celor doi cu urina sa, deoarece cei doi nu puteau să dea cantitatea necesară.

Apostol şi Senin au fost suspendaţi câte şase luni şi amendaţi cu câte 2.000 de euro, iar Baicu a primit trei luni de suspendare şi 400 de euro amendă pentru că a încercat să inducă în eroare Comisia de Disciplină.

image

Iulian Apostol


„Am fost coleg de cameră cu Mihai un an la Farul. Era un om super. Atunci a încercat să ne ajute pentru că nimeni nu credea că spunem adevărul că nu am luat medicamentul. Asta spune mult despre caracterul lui aparte”, a declarat pentru „Adevărul” Iulian Apostol, foarte afectat de vestea decesului lui Baicu.

Interesant este că după ce şi-a ispăşit acea perioadă de suspendare a marcat golul victoriei Farului împotriva Universităţii Craiova, pe final de meci. „După tot ce am pătimit, meritam şi eu un moment de glorie. Dedic victoria fanilor şi celor care au crezut în mine”, spunea Baicu după acel meci.

Avea cinci fete şi îşi dorea şi un băiat

image

Petre Grigoraş, unul dintre apropiaţii lui Baicu şi cel care i-a fost antrenor la Farul Constanţa, a găsit cu greu cuvintele să vorbească despre tragedia petrecută luni seara, în apropierea stadionului Ghencea.

„Încă sunt şocat. Nu cred că 1.000 de vorbe pot exprima acum ceva. Nu îmi vine să cred”, ne-a mărturisit tehnicianul. Grigoraş povesteşte că nu-l mai văzuse pe Baicu de un an, însă au ţinut legătura prin telefon: „Ultima dată ne-am întâlnit la o nuntă a unui fost elev de-al meu, coechipier cu Mihai, Laurenţiu Florea. Mihai venise cu soţia, erau fericiţi. Îmi spuneau că vor să mai facă un copil...“.

S-a păcălit o dată

Baicu era topit după fetele sale, cu vârste cuprinse între şase şi zece ani. Avea două fete cu actuala soţie, Simona Baicu (foto), o fată cu fosta nevastă şi încă două fete din relaţii neoficializate. Se mândrea cu ele peste tot şi le spunea apropiaţilor că ştie că Dumnezeu îl va ajuta să-şi îndeplinească visul de a avea şi un fiu.

„Ţin minte, în perioada când eram la Farul, soţia lui era însărcinată şi, la şapte luni, a venit fericit nevoie mare că are băiat. A dat de băut tuturor, că i se împlinise visul. Surpriza a venit când i-a născut nevasta, pentru că a avut tot fetiţă. S-a bucurat la fel de mult, dar ştiu sigur că îşi dorea neapărat şi un băiat. Marea dorinţă a lui Mihai asta era...“, spune Petre Grigoraş.

Mihai Baicu

Născut la 21 septembrie 1975

A debutat în Divizia A în 1994, la FC Naţional

A mai jucat la Dacia Unirea Brăila, FC Argeş, Chindia Târgovişte, Foresta Fălticeni, Cittadela (Serie B), Cremonese (Serie C), FC Braşov, FC Ghimbav, Farul Constanţa  şi Ceahlăul Piatra Neamţ, de unde s-a retras în 2006

S-a întors în Italia într-un periplu la echipa din seria a patra Malie, în 2007

A jucat 112 meciuri în Liga I de la noi, marcând 17 goluri

A evoluat 44 de meciuri în Divizia B, reuşind 31 de goluri

Curcă: „Plănuiam o ieşire cu soţiile“

Vestea morţii lui Baicu l-a şocat pe portarul celor de la Farul, George Curcă, şi el bun prieten cu Mihai. „De aseară, de când am aflat, nu mă gândesc decât la el. Vorbisem cu el la telefon sâmbătă şi stabilisem să ieşim zilele astea cu familiile“, ne-a mărturisit Curcă. „E greu de descris în cuvinte ce pierdere am suferit", a mai spus Curcă.


Făcea afaceri cu  mobilă

După ce s-a retras din activitatea fotbalistică, Mihai Baicu s-a ocupat de afacerile sale din Constanţa. El avea o terasă în Mamaia şi o fabrică de mobilă şi un magazin, Galactica House. Între timp, Mihai a vândut terasa, dar a rămas cu cealaltă afacere. „Eu, toată casa am mobilat-o de la fabrica lui Mihai“, declară Adrian Vlas, portar la Farul.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite