Pep Guardiola sare în apărarea lui Arsene Wenger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arsenal a fost spulberată (2-8) de Manchester United, în ”Teatrul viselor”, iar antrenorul ”tunarilor” Arsene Wenger este, firește, socotit principalul vinovat. Interesant este că în apărarea francezului a sărit... Pep Guardiola, omologul său de la FC Barcelona.

Catalanul nu a spus despre Manchester United, fosta adversară din finala Ligii Campionilor, că este o superechipă, ci a amintit despre ceea ce a făcut acesta, în anii trecuți, la Arsenal: ”Trebuie să ne amintim că Wenger a făcut multe lucruri mari pentru acest club. Datorită lui, Arsenal a devenit o mare echipă. Cu atâția accidentați, astfel de lucruri se pot întâmpla, mai ales în fața unui asemenea adversar”, a declarat Guardiola. Pe undeva, indirect, Barcelona este vinovată de ceea ce se întâmplă acum cu echipa londoneză, vara aceasta transferându-l de acolo pe Cesc Fabregas. În apărarea lui Wenger a sărit chiar și Sir Alex Ferguson: ”Cred că nu este corect să fie criticat ținând cont de ceea ce a făcut la Arsenal și de filosofia sa în privința jocului de fotbal”.

Chestionat de un ziarist de la Sky Sports, după eșec, Wenger a declarat că nu se gândește să demisioneze. ”Ai întotdeauna un sentiment de umilință atunci când primești opt goluri. A fost o zi oribilă pentru noi. Manchester United a avut clasă și în prima repriză fiecare șut se transforma în gol”. Antrenorul francez n-a uitat să amintească faptul că opt dintre jucătorii săi au fost indisponibili pentru acest meci, fie accidentați, fie suspendați.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite