În finală, merg pe mâna Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În finală, merg pe mâna Spaniei
În finală, merg pe mâna Spaniei

Dacă ar câştiga ibericii, ar realiza o performanţă deosebită: obţinerea victoriilor în toate partidele disputate la acest turneu final Mă aşteptam ca Spania să câştige,

Dacă ar câştiga ibericii, ar realiza o performanţă deosebită: obţinerea victoriilor în toate partidele disputate la acest turneu final

Mă aşteptam ca Spania să câştige, întrucât, chiar dacă naţionala Rusiei a impresionat în meciurile cu Olanda şi cu Suedia, nu a avut o constanţă în evoluţiile pe care le-a avut. Ruşii au alcătuit o echipă care era în stare să producă surpriza, dar, la un asemenea turneu final, îţi trebuie constanţă şi în joc, şi în rezultate. Iar o grupare ca Spania era greu de învins, pentru că are o posesie foarte bună şi o linie de mijloc foarte mobilă.

Sunt de părere că ibericii formează o echipă care merită pe deplin să joace finala Campionatului European. Sunt foarte echilibraţi în toate compartimentele. Spania e o naţională care place ochiului. În meciul de joi seară, a fost o primă repriză oarecum echilibrată, dar, în a doua parte, spaniolii s-au impus fără probleme.

Rusia a fost o echipă frumoasă. Dar eu am şi pronosticat că Spania va câştiga fără probleme. Echipa pregătită de Guus Hiddink nu avea maturitatea necesară pentru a putea deveni campioană europeană. Poate a contat şi faptul că i-au lipsit doi jucători importanţi: Kolodin şi Torbinski, ambii suspendaţi.

Cred că în finala competiţiei s-au calificat două dintre echipele cele mai echilibrate. La finala de mâine
este destul de greu de dat un pronostic, dar aş merge tot pe mâna Spaniei. Dacă ar câştiga ibericii, ar realiza o performanţă deosebită: obţinerea victoriilor în toate partidele disputate la acest turneu final. Rar se întâmplă acest lucru.

Desigur, în fotbal poate apărea neprevăzutul: o eliminare, un ghinion teribil, o greşeală individuală gravă, care să rupă echilibrul jocului. Însă, în condiţii normale, cred că Spania se va impune. Selecţionerul Luis Aragones a folosit în toate partidele cam aceeaşi formaţie.

De aceea am spus că este o echipă echilibrată pe compartimente. Are o linie de mijloc de o mobilitate incredibilă. E imposibil să-i poţi bloca pe toţi: Iniesta, Senna, Xavi şi Silva. Toţi pasează cu o lejeritate rar întâlnită. Fiecare dintre ei poate deveni conducător de joc. Aici este secretul lor.

Merg pe mâna Spaniei, pe creativitatea jucătorilor iberici. Sunt mai combinativi. Chiar l-am observat pe Aragones, nu-l lasă pe portarul Casillas să degajeze mingea la întâmplare. Le cere de fiecare dată să construiască.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite